RÝCHLE DORUČENIE OBJEDNÁVKY
Darček ku každej objednávke nad 25 EUR
Mail
info@glowup.sk

Píšte kedykoľvek

Domov / Blog

10 Sep 2020 | Nikola Nečedová

Vlasy v hlavnej roli: Líčenie pre blondíny, brunety a čiernovlásky

Vlasy v hlavnej roli: Líčenie pre blondíny, brunety a čiernovlásky

Farba vlasov rozhodne patrí medzi tie faktory, ktoré by vás pri kúpe nových kozmetických vychytávok mali jednoznačne zaujímať. Inak by totiž malo vyzerať líčenie pre blondínky či look pre tmavovlásky. Pokiaľ vyberáte dekoratívnu kozmetiku čisto len na základe toho, čo sa vám páči, alebo čo je aktuálne trendy, môže sa ľahko stať, že na vašom make-upe niečo neladí. Preto je ten správny čas raz a navždy rozlúsknuť, ktoré farby sú ideálne pre čiernovlásky, čím je vhodné dokresľovať blond obočie a čo sa perfektne hodí brunetkám.

 

Taktiež sa vám občas stáva, že sa pri výbere dekoratívnej kozmetiky pekne „spálite“? Situácia, kedy ste si priniesli domov produkt, ktorý na modelke, kamarátke alebo kolegyni vyzeral úžasne, zatiaľčo vám z nejakého zvláštneho dôvodu vôbec nesedel, u vás nie je výnimočná? Možno je to tým, že pri výbere dekoratívnej kozmetiky neberiete do úvahy vašu farbu vlasov. Líčenie pre blondínky totiž zákonite musí vyzerať inak ako líčenie pre brunetky. S naším kompletným návodom už však vedľa nešliapnete!

 

Líčenie pre blondíny musí byť výrazné, ale nie prehnané

Bez tmavých vlasov rámujúcich tvár môžete ako blondínka pôsobiť trochu mdlo, a to hlavne v prípade, že máte svetlejšie mihalnice i obočie. Denné líčenie pre blondínky by preto malo byť výraznejšie, zároveň však nesmie pôsobiť veľmi tvrdo. Aké produkty zvoliť?

 

Všetko sa odvíja od farebného podtónu vašej pleti.

  • Ak máte svetlú pleť, rozhodne zabudnite na tmavé farby. Z kozmetickej taštičky pokojne vyhoďte čiernu ceruzku na oči a tmavé očné tiene si nechajte len na výnimočné príležitosti, napríklad na večierok alebo na ples. Na bežné denné líčenie zvoľte skôr jemnejšiu škálu pastelových odtieňov.
  • Pokiaľ ste majiteľkou opálenejšie vyzerajúcej pokožky, môžete si dovoliť s make-upom trochu pritvrdiť. Perfektne vám sadnú zlatavé a hnedé farby, s ktorými v lete môžete vykúzliť svieži plážový look, zatiaľčo v zime vašemu líčeniu tieto odtiene dodajú nádych luxusu a elegancie.

 

GLOWUP TIP: Produkty pre všetky tóny pleti nájdete napríklad v sortimente značky NYX!

 

Líčení pro blondýny by mělo být jemné.

 

Ako na líčenie očí pre blondíny? Pozor, aby to nepôsobilo veľmi „drsne“

Pravidlo „žiadne tmavé líčidlá v kombinácií so svetlými vlasmi“ platí aj pri maľovaní očí. Blondínky by mali radšej siahať po hnedej alebo sivej ceruzke na oči. Zaujímavá však môže byť aj slivková/fialová, ideálne rozmazaná do stratena malým štetcom. Skvelo vyzerajú taktiež lesklé, prípadne ľahké perleťové tiene, ideálne vo vanilkových, marhuľových a naružovelých tónoch. Pokiaľ nechcete hrať na nežnú nôtu, stavte na strieborné, prípadne šedivé odtiene, ktoré vášmu make-upu dodajú patričnú dávku dramatičnosti. Na záver siahnite po riasenke a na jej nanesení si dajte extra záležať, najmä ak máte svetlejšie mihalnice.

 

Tip pre blondínky #1: Skúste pred nanesením riasenky použiť kliešte na mihalnice. Opticky váš pohľad otvoria a mihalnice budú krásne vytočené. Na prvý pohľad klieštiky môžu pôsobiť desivo, ale manipulácia s nimi je veľmi jednoduchá a akonáhle to raz vyskúšate, je dosť pravdepodobné, že už sa ich nebudete chcieť vzdať!

Tip pre blondínky #2: Denné líčenie pre blondínky skvelo oživí hnedá riasenka. Celý look zvýrazní, ale váš pohľad trochu zjemní. Skvelo sa hodí hlavne ku očným tieňom v zlatých tónoch. Pokiaľ viac preferujete líčenie do šeda, aj pre vás existuje riešenie – stavte na riasenku v tónoch sivej alebo tmavej khaki farbe.

 

Maľovanie obočia dokáže blondínky pekne potrápiť. Vybrať správnu farbu je občas „na zbláznenie“

Akoby nestačilo, že blondínky mávajú problém s tým, že ich obočie je takmer neviditeľné. Navyše musia bojovať aj s výberom produktov, ktorý väčšinou nie je tak jednoduchý ako u brunetiek či čiernovlások.

 

Malování obočí blondýny umí pěkně potrápit.

 

Riešenie je našťastie celkom jednoduché. Pokiaľ sú vaše vlasy skôr v studených tónoch, siahnite po produktoch, ktoré obočie zafarbia do šeda. Aby nebolo veľmi výrazné, odporúčame použiť ceruzky alebo zafarbené riasenky na obočieAk ale chcete docieliť podobný look ako populárna speváčka Rita Ora, bez obáv siahnite aj po výraznejšom géle. Pokiaľ je farba vašich vlasov skôr v teplejších tónoch, môžete voliť produkty v hnedých odtieňoch.

 

Nestači sa, teda riadiť len podľa farby vlasov, musíte zájsť ešte o kúsok ďalej a všímať si drobné detaily. Zatiaľčo líčenie pre blondínky s modrými očami a svetlou pleťou bude jemné, napríklad v marhuľových alebo medových tónoch, make-up pre opálenú blonďavú „beach girl“ by mal byť skôr hnedý s nádychom dozlata.

 

Banner make-up

 

Líčenie pre brunety nie je žiadna veda

Vo svete make-upu to brunetky majú o niečo jednoduchšie ako ich blonďavé kamarátky. Či už majú vlasy svetlejšie alebo tmavšie, či ide o teplejší tón alebo studenší, vypadajú skvelo takmer v akomkoľvek líčení. Môžu pokojne voliť tmavšie tóny a skvelo na nich vyzerajú aj výraznejšie rúže, a tak môžu siahnuť pokojne po odvážnejších farbách.

 

Líčení pro brunety může být odvážnější.

 

Ako na líčenie očí pre brunety? Zvoľte broskyňovú, zlatú alebo vínovú

Hoci si brunety môžu dovoliť takmer všetky farby, máme pre vás niekoľko tipov, ktoré denné líčenie pre brunetky pozdvihnú na vyššiu úroveň! V horúcich letných dňoch je „must have“ broskyňový tieň, na jeseň a v zime skúste svoj pohľad podtrhnúť zlatou alebo vínovou. Zaujímavé budú taktiež fialové tóny a tiene vo farbách lesného ovocia!

 

Tip pre brunetky #1: Rovnaké farby budú vyzerať skvelo aj na párty, stačí ich len vymeniť za metalickú variantu.

Tip pre brunetky #2: Aj keď brunetky väčšinou nemajú problém s výberom produktov na úpravu obočia, častokrát musia riešiť iné ťažkosti, ako sú neposlušné chĺpky alebo zle vytrhaný tvar obočia. Tie najlepšie tipy a triky, ako na úpravu obočia, sme pre vás spísali v článku „Dokonalé obočie“.

 

Ako na líčenie pre čiernovlásky? Dajte si záležať na dokonalej pleti

Všeobecne by sa dalo povedať, že čím sú vaše vlasy tmavšie, tým tmavšie môžu byť taktiež vaše pery a oči. V líčení pre čiernovlásky je, teda viac než dosť priestoru pre rôzne experimenty. V jednom sa však odborníci jasne zhodli, intenzitu tmavých vlasov by ste mali vyvážiť dokonale nalíčenou pleťou. Musíte, teda bezpodmienečne vedieť, ako si vybrať správny make-up, a čo je ešte dôležitejšie, musíte ho vedieť správne použiť. V kozmetickej taštičke by vám, preto nemal chýbať vhodný krém, podkladová báza a kvalitný štetec. Pokiaľ sa vám podarí nalíčiť tvár bez chybičky, môžete siahnuť už len po červenom rúži a vyraziť – pokojne aj bez nalíčených očí.

 

Líčení pro černovlásky nabízí prostor pro experimenty.

 

Make-up pre blondíny, brunety aj čiernovlásky musíte vyberať podľa podtónu pleti

Na záver nesmie chýbať ten najdôležitejší tip – bez správneho odtieňa make-upu totiž žiadne líčenie nebude dokonalé. Aby ste ho našli, musíte poznať svoj podtón pleti. Najjednoduchšie ho spoznáte podľa žiliek na zápästí:

  • Modré a fialové žilky – studený podtón,
  • Zelenomodré žilky – neutrálny podtón,
  • Zelené žilky – teplý podtón.

Teraz už viete, ako vybrať tie najlepšie produkty s ohľadom na farbu vašich vlasov. Neostáva nič iné, len zužitkovať načerpané informácie v praxi a zaobstarať si do kozmetickej taštičky líčidlá, ktoré budú k vašej korune krásy dokonale ladiť. Vyberte si na našom e-shope a svoje úlovky pokojne zdielajte na našom instagrame!

@glowup.sk


Ďalší článok