RÝCHLE DORUČENIE OBJEDNÁVKY
Darček ku každej objednávke nad 25 EUR
Mail
info@glowup.sk

Píšte kedykoľvek

Domov / Blog

9 Jun 2020 | Nikola Nečedová

Domáci peeling na tvár: 7 DIY receptov pre dokonalú pleť

Domáci peeling na tvár: 7 DIY receptov pre dokonalú pleť

 

Poďme sa spolu pozrieť na niekoľko užitočných receptov. Zistite, ako si spraviť domáci peeling na tvár! Nájdite si ten svoj zo 7 neodolateľných variant. Banánový a levanduľový DIY peeling jednoducho musíte vyskúšať! A domáci scrub na tvár z jahôd si zamilujete!

 

Niektoré populárne peelingy stoja veľa peňazí. Aj keď sa investície do kvalitnej kozmetiky väčšinou vyplatia, sú situácie, kedy sa vám skrátka nechce utrácať. V takomto prípade stačí, ak si uvedomíte, že peelingy sú vyrobené z niekoľkých jednoduchých prísad vrátane ingrediencii, ako je cukor, káva a éterické oleje. Sú to všetko veci, ktoré kúpite za pár drobných, a väčšina prísad už môže byť vo vašej kuchyni.

Je to jednoduché, tak prečo si nevytvoriť svoj domáci píling na tvár!

 

Výhody používania peelingu na tvár:

  • Pokožka má jasnejší a žiarivejší vzhľad.
  • Hĺbkovo čistí póry.
  • Odstraňuje príznaky predčasného starnutia, ako napríklad jemné vrásky.
  • Čistí pokožku od nečistôt.
  • Zbavuje pleť odumretých kožných buniek.

 

Tip: Ak vaša pleť volá o pomoc, ale vy práve nemáte čas na miešanie vlastnej peelingovej zmesi, siahnite po produktoch The Ordinary. Nie sú drahé a pritom sú nabité účinnými zložkami.

 

5 jednoduchých krokov, ako správne používať DIY peeling a scrub

  1. Pred nanášaním peelingu dbajte na to, aby ste mali pleť dokonale čistú a odlíčenú.
  2. Peeling nanášajte na suchú pokožku, použite vhodné množstvo.
  3. Jemne vmasírujte do pleti po dobu 2 minút.
  4. Pri masírovaní sa vyhnite perám a očiam, aby ste si nepoškodili ich okolie.
  5. Po ošetrení si umyte jemne tvár vlažnou vodou a naneste hydratačný krém.

 

Zistite, aký máte typ pleti

Máte zmiešanú či mastnú pleť, alebo máte sklon k vysúšaniu? Domáci peeling používajte 1×–2× týždenne.

Pokiaľ máte normálnu pleť používajte domáci pleťový peeling nanajvýš 1× týždenne.

 

Neviete, aký je váš typ pleti? Prečítajte si článok  „Ako zistiť typ svojej pleti jednoducho a rýchlo“ a zistite to!

 

7 receptov na domáci peeling!

 

1.    Kávovo-kakaový DIY peeling

Budete potrebovať:

  • 1/2 šálky čerstvej mletej kávy
  • 1/2 šálky kakaa
  • 1/2 šálky hnedého cukru
  • 1/2 šálky rozpusteného kokosového oleja
  • 1 čajová lyžička medu

Zmiešajte 1/2 šálky hnedého cukru, 1/2 šálky čerstvej mletej kávy a kakaa.

Pridajte 1/2 šálky kokosového oleja do kávovej zmesi a 1 lyžičku medu. Všetko dobre premiešajte. Jemne nanášajte zmes na tvár – vyhnite sa oblastiam okolo očí. Nechajte pôsobiť 10 minút. Dôkladne opláchnite.

Po použití kávy a kakaa si užijete brilantné rozžiarenie. Dodáva pokožke jas a dokonca znižuje opuchy. Tajomstvo je v kofeíne, ktorý sa nachádza v oboch hlavných zložkách. Keď pridáte med a mliečne výrobky, ako je mlieko alebo jogurt, je to ešte lepšie a mimoriadne zvláčňujúce.

Recept je možné prispôsobiť tak, aby sa špecificky zameriaval na váš typ pleti. Zatiaľ čo kokosový olej, med alebo jogurt sú vynikajúce pre suchú pleť, pridanie citrónovej šťavy pôsobí perfektne pre mastnú pleť.

 

DIY peeling na tvář z kávy.

 

2.    DIY peeling z morskej soli

Budete potrebovať:

  • 1/2 šálky morskej soli
  • 1/2 šálky oleja podľa vášho výberu
  • éterické oleje (voliteľné)

Zmiešajte morskú soľ a olej v miske. Dôkladne premiešajte. Ak je to potrebné, pridajte viac soli alebo oleja, aby ste dosiahli správnu konzistenciu. Podľa potreby pridajte jednu alebo dve kvapky obľúbeného éterického oleja a primiešajte do zmesi.

Akonáhle budete spokojní s konzistenciou a vôňou vášho peelingu, nanášajte na pleť. Nechajte pôsobiť 10 minút.

Soľ má antibakteriálne vlastnosti, použitie morskej soli na akné môže znížiť jazvy a môže zlepšiť krvný obeh, zabraňuje tiež tvorbe vyrážok. Používajte mletú morskú soľ, pretože hrubá morská soľ môže byť na pokožku príliš drsná.

 

DIY peeling z morskej soli

 

3.    Citrusový DIY peeling

Budete potrebovať:

  • 1 lyžica nastrúhanej kôry z bio pomaranča
  • 1 lyžica mletých mandlí
  • 1 lyžica mletej ovsenej kaše
  • mlieko

Vložte mleté ovsené vločky do misy. Rozdrvte 4–5 mandlí a pridajte do misky. Pridajte nastrúhanú pomarančovú šupku a mlieko. Prísady dobre premiešajte, aby ste vytvorili hustú pastu. Naneste na pleť a nechajte pôsobiť 7 minút.

Pomarančová koža je bohatá na vitamín C, ktorý pomáha zvyšovať tvorbu kolagénu, mlieko hydratuje pokožku a pomáha pri zadržiavaní vlhkosti. Ovsené vločky pôsobia ako protizápalové a antioxidačné látky, ktoré upokojujú a zároveň omladzujú pokožku. Peeling vytvorený kombináciou pomarančovej kôry, mandlí, ovsených vločiek a mlieka môže zvrátiť poškodenie opálením a dať pokožke jasnejší tón.

 

Citrusový DIY peeling

 

4.    Levanduľový DIY peeling

Budete potrebovať:

  • 1/2 šálky citrónovej šťavy
  • 1 lyžica medu
  • 1/4 šálky morskej soli
  • 2 čajové lyžičky sušenej levandule
  • 15 kvapiek levanduľového éterického oleja

Zmiešame éterický olej, lyžicu medu, šálku citrónovej šťavy, následne primiešajte všetky suché ingrediencie. Všetko dobre zmiešajte a nanášajte na pleť. Nechajte pôsobiť 10 minút.

Tento recept na domáci peeling tváre používa levanduľové kvety aj levanduľový éterický olej, ktoré pomáhajú upokojovať a liečiť pokožku. Kvety dodajú extra exfoliáciu, zatiaľ čo levanduľový éterický olej dodáva pleti upokojenie... nehovoriac o tej úžasnej vôni!

 

Píling z levandule

 

5.    Jahodový DIY SCRUB

Budete potrebovať:

  • 4 polievkové lyžice olivového oleja
  • 5 polievkových lyžíc práškového cukru
  • 5 zrelých jahôd
  • Šťava z polovice citróna

Zmiešajte olivový olej a práškový cukor. Rozmačkajte 5 zrelých jahôd. Pridajte ich do zmesi cukru a olivového oleja a ukončite naliatím šťavy z polovice citróna. Naneste na pokožku ľahkými krúživými pohybmi. Nechajte pôsobiť 5 minút.

Cukor dodáva scrubu zrnitú štruktúru, jahody odstraňujú odumreté bunky vďaka kyseline salicylovej, ktorú obsahujú, a olivový olej vyživuje a chráni pokožku. Nakoniec citrónová šťava prináša čistiaci účinok. Ak sú vekové škvrny problémom, s ktorým zápasíte, tento DIY scrub na báze jahôd môže byť pre vás dokonalým riešením.

 

Jahodový DIY scrub

 

6.    Banánový DIY SCRUB

Budete potrebovať:

  • 1 celý zrelý banán
  • 1 lyžica cukru
  • 1 lyžica medu

Zmiešajte všetky ingrediencie, banán roztlačte pomocou vidličky alebo prstov. Vytvorte hustejšiu textúru a nanášajte končekmi prstov. Tento DIY SCRUB nechajte pôsobiť po dobu 10 minút.

Tento scrub pomáha pri odstraňovaní čiernych bodiek a drsnej odumretej pokožky. Je vhodný pre všetky ročné obdobia a všetky typy pleti. Sladké čerstvé ovocie poskytuje najlepšiu výživu pre vašu pokožku. Upokojuje pokožku a dodáva jej vláčnosť a hebkosť. Poskytuje tiež hodvábny lesk vašej tvári. Cukrové kryštáliky vám pomôžu pri otváraní pórov a uvoľňovaní čiernych bodiek. Pôsobia ako vynikajúca exfoliácia, ktorá pomáha vašej pokožke zdravo dýchať.

Med zvlhčuje pokožku a poskytuje skvelú hydratáciu. Pri pravidelnom používaní pomáha med pri znižovaní chĺpkov na tvári.

 

Banánový DIY peeling

 

7.    Avokádový DIY peeling

Budete potrebovať:

  • 1/2 veľmi zrelého avokáda
  • 2 polievkové lyžice medu
  • 1/2 čajovej lyžičky kokosového oleja

Rozpučte avokádo v malej miske pomocou vidličky, až kým nebude textúra hladká a krémová. Primiešajte med a kokosový olej a dobre premiešajte, aby sa zložky rovnomerne rozložily. Naneste na tvár a nechajte 15 minút pôsobiť.

Na boj proti suchej, popraskanej a olupujúcej sa pokožke odporúčame vyskúšať tento DIY peeling. Avokádo a kokosový olej má cenné živiny a minerály, ktoré vynikajú rehydratáciou suchej pokožky. Med má prirodzené zvláčňujúce a liečivé vlastnosti.

 

Avokádový DIY peeling

 

Ako vidíte, vyrobiť si domáci peeling nie je vôbec ťažké, ingrediencie môžete kombinovať od výmyslu sveta. S domácim peelingom to ale nepreháňajte! Ak máte problematickú pleť, poraďte sa so svojim ošetrujúcim lekárom, ktoré prísady môžete na peeling využívať.

Vyskúšajte naše recepty a vytvorte si fantastický DIY peeling priamo vo vašej kuchyni! A pre prípady, kedy se vám nebude chcieť domácí peeling pripravovať alebo pre chvíle, kedy si budete chcieť dopriať extra starostlivosť, vsaďte na kvalitné peelingy z nášho e-shopu.


Ďalší článok