RÝCHLE DORUČENIE OBJEDNÁVKY
Darček ku každej objednávke nad 25 EUR
Mail
info@glowup.sk

Píšte kedykoľvek

Domov / Blog

21 Jan 2021 | B Zemkova

Čo je laminácia obočia? Trend, ktorý musíte vyskúšať!

Čo je laminácia obočia? Trend, ktorý musíte vyskúšať!

Určite ste postrehli horúci hit, ktorý ovládol svet krásy už v priebehu minulého roka a nie je ním nič iné ako laminácia obočia. Precízne definované, prirodzene vytvarované, ale zároveň perfektne vyčesané obočie s dôrazom na symetriu, tak to všetko a ešte omnoho viac sľubuje táto populárna procedúra!

 

Čo je laminácia obočia?

Laminácia obočia, tiež nazývaná brow filler alebo lifting obočia, je v podstate dočasná úprava obočia, ktorá zväčša vydrží 4-6 týždňov po aplikácií. Je to úplne bezbolestná procedúra, ktorá sa aplikuje v niekoľkých krokoch.

Táto služba si rýchlo získala popularitu vo Veľkej Británii a do štátov sa dostala koncom minulého roka, avšak pôvodne táto metóda vznikla v Rusku.

Podobne, ako pri microbladingu a tónovaní aj laminácia obočia bola navrhnutá tak, aby poskytovala ilúziu plnšieho a výraznejšieho obočia. Od týchto dvoch ošetrení sa však líši tým, že vám do obočia nepridávajú žiadny pigment. 

 

Zistite, ako na dokonalú úpravu obočia v piatich krokoch!

 

Proces laminácie obočia 

  1. V prvom kroku sa obočie očistí od zvyškov make-upu a odmastí sa. Základom celého procesu sú dva prípravky. Prvý chĺpky zmäkčí, vďaka čomu sú poddajnejšie a je jednoduchšie ich začesať do požadovaného tvaru. Prípravok sa necháva pôsobiť pod fóliou, obočie sa raz za čas prečeše. Druhý prípravok vyčesané chĺpky zafixuje, fixátor sa tiež necháva pôsobiť pod fóliou.
  2. Ďalším krokom je nafarbenie obočia. Na záver sa nanesie keratínová výživa, ktorá podporí rast a spevnenie chĺpkov.

 

Úprava obočí

 

Pre koho je laminácia obočia určená?

Keď už viete, čo je laminácia obočia, určite sa pýtate či je takáto úprava obočia vhodná aj pre vás. Potešíme vás, laminácia obočia je rovnako skvelá pre ženy s neposlušným a hustým obočím ako aj pre tie z vás s asymetrickým či príliš tenkým a nevýrazným obočím. Laminácia pritom chĺpky nielen zvýrazní, ale taktiež podporí ich kvalitu a rast. Skrátka dokonale vyčesané obočie, ktoré sa nepohne z miesta!

 

Banner: Make-up

 

Výhody laminácie obočia

  • dodáva prirodzenú definíciu tvári;
  • obočie sa krásne napne a zdvihne;
  • pôsobí nadýchanejšie a úhľadnejšie;
  • dokonale vyčesané obočie;
  • prirodzený lesklý vzhľad;
  • bezbolestná aplikácia.

 

Nevýhody laminácie obočia

  • chĺpky, ktoré vyčnievajú zo všeobecného tvaru sa musia vytrhnúť;
  • možná alergia na laminovacie činidlá;
  • účinok postupu nie je príliš dlhý, musí sa pravidelne opakovať;
  • vyššia cena.

 

Domácí laminace obočí

 

Domáca laminácia obočia

Ako sme už vyššie uviedli s procesom laminácie obočia v salónoch krásy sa viaže i niekoľko nevýhod. Teraz si však look dokonale vyčesaného obočia môžete vytvoriť aj v pohodlí domova. Perfektne upravené obočie, ktoré vydrží celý deň bez pohnutia chĺpkov s nami už totižto nie je nedosiahnuteľné.

 

Vyskúšaj lamináciu obočia v pohodlí domova so sadou na dokonalé obočie!

použili sme:

 

Zostavili sme pre vás set štyroch základných produktov, s ktorými domáca laminácia obočia naberá úplne nový rozmer. Proces je nenáročný a zvládne ho naozaj každý, zhrnuli sme ho hneď v niekoľkých krokoch.

 

  1. Ubezpečte sa, že vaše obočie je dôkladne odlíčené od drobných zvyškov farby či make-upu.
  2. Kartáčikom na obočie si ho vyčešte smerom nahor a naneste fixačné mydlo - Makeup Revolution Soap Styler Fixačné mydlo na obočie. Akonáhle je každý jeden vlas pokrytý mydlom, prečešte obočie ešte raz kartáčikom, aby sa chĺpky postavili.
  3. Ďalej naneste dlhotrvácny fixačný sprej - Milani Fixačný sprej Make It Last, ktorý dokonale zafixuje make-up aj chĺpky na svojom mieste.
  4. Pre lepšiu definíciu a celkovú výplň obočia odporúčame použiť - Milani Vodeodolný gél na obočie Stay Put Brow Pomade.
  5. Posledným krokom je transparentný gél - Milani Cosmetics The Clear Brow Priesvitný gél na obočie.
  6. Aby ste dosiahli dlhotrvajúce výsledky, snažte sa vyhýbať zvýšenej vlhkosti.

Extra tip: Aby ste udržali vaše obočie zdravé a husté, prečešte si ho každý deň pred spánkom výživným argánovým olejom. :)

 

Autor: Lenka Jančulová


Ďalší článok