RÝCHLE DORUČENIE OBJEDNÁVKY
Darček ku každej objednávke nad 25 EUR
Mail
info@glowup.sk

Píšte kedykoľvek

Domov / Blog

22 May 2020 | Nikola Chnúriková

Dokonalé obočie: Ako na správnu úpravu obočia 5x inak!

Dokonalé obočie: Ako na správnu úpravu obočia 5x inak!

Každá z nás sme rozdielna a máme rada iné veci. Je tomu tak aj u správneho tvaru obočia. Široký sortiment produktov vám poskytuje veľa možností, ako si ho upraviť. Samozrejme, mnohé z nás sa spoliehame na kozmetický salón, kde nám kozmetička určí a vymodeluje správny typ.

My vám prinášame 5 produktov, s ktorými vytvoríte pekne upravené obočie z pohodlia domova.


 

S čím na úpravu obočia?
 

 


#1 Ak je obočie vypadané, je nutné použiť dlhotrvácne produkty

 

V prípade, že obočie nemá správny tvar alebo v ňom chýbajú chĺpky, je ideálne použiť vodeodolný gél na obočie. Prekreslíte ním tetované obočie, s ktorým nie ste spokojná, upravíte riedke obočie alebo dokreslíte požadovaný tvar.

Medzi naše bestsellery jednoznačne patrí Milani Stay Put, ktorého kvalita sa meria v tisíckach predaných kusoch. Obľúbený a populárny produkt na obočie v balení obsahuje obojstranný štetec. S produktom sa pracuje naozaj veľmi jednoducho, no stane sa, že vám môže ujsť ruka a vtedy radšej použite korektor. Odtieň korektoru alebo make-upu by sa mal zhodovať s odtieňom vašej pleti.

Tip: Ak neviete, ako si správne vybrať korektor alebo make-up, pomôže vám článok tu.

vodeodolný gél na obočie, ako nalíčiť obočie



 




#2 Klasika, ktorá nikdy neomrzí
 

Medzi najpoužívanejšie produkty na úpravu obočia už roky patria ceruzky na obočie. Ľahko a rýchlo sa s nimi manipuluje. Výhodou je nízka cena a to, že s nimi vieme nakresliť naozaj precízne chĺpky. Vyhovuje hlavne tínedžerom v líčení do školy.
Ak nemáte problém s vypadávaním obočia, určite vás táto možnosť uspokojí. Vyplníte si prázdne miesta, či dokreslíte správny tvar.

Ceruzky od značky Jordana patria medzi najobľúbenejšie pre cenovú dostupnosť. Sú prevažne v neutrálnych a prirodzených tónoch, preto sa nemusíte báť, že by ste natrafila na teplý nelichotivý odtieň.


 





#3 Menej je niekedy viac
 

 

Ak ste do vienka dostali obočie, ktoré je husté a v peknom tvare, pravdepodobne máte šťastný život :-D
My ženy sme väčšinou detailistky a na kráse si dávame záležať. Tiene na obočie patria medzi najjemnejšiu a najprirodzenejšiu úpravu obočia. Nezabúdajte však, že s tieňmi sa obočie nedá dobre tvarovať a vyplňovať chýbajúce miesta v obočí. Prášok sa zachytí iba na miestach, kde máte chĺpky. Produkty však môžete kombinovať a prázdne miesto dokresliť ceruzkou.

Odporúčame siahnuť po veľmi výhodnej sade na úpravu obočia od značky Milani. Obsahuje dokonca zrkadlo, pinzetu a skosený štetec.
 



 

#4 Transparentné produkty, ktoré pokolia nepoddajné chĺpky

 

Dokonalým pomocníkom na úpravu nepoddajných chĺpkov je transparentný gél. Používajú ho hlavne dievčatá, ktoré sú v mladšom veku a na farbenie majú ešte čas. Keďže vám tento priesvitný gél chĺpky upraví do požadovaného tvaru, vyzerá to, akoby ste s obočím nič nerobila.
Transparentná pomáda je vyrobená so špirálovým aplikátorom, s ktorým ide práca od ruky. Obočie je zafixované a drží na svojom mieste počas celého dňa. Opäť ide o produkt, ktorý je kombinovateľný s farebným gélom alebo ceruzkou. 

Odporúčame siahnuť po kvalitnejšej značke, napríklad Milani Cosmetics, kde je fixácia naozaj veľmi vysoká. The Clear Brow sa rýchlo stane každodenným pomocníkom vo vašej líčiacej rutine.
 

Ak túžite po ešte viac vyčesanom obočí, ktoré je doslova nalepené na pleti, určite siahnite po mydle na obočie. Tento produkt je najsilnejšie fixujúcim produktom na obočie. Chĺpky sú doslova “zkamenené” a v tvare, ktorý si želáte.Tento štýl úpravy sa dostal aj do kozmetických salónov, a tak si môžete nechať takéto obočie upraviť až na 3 týždne. Nie každému sa však tento štýl obočia páči a hodí.

Ak ste predsa len za domácu úpravu obočia, odporúčame vám siahnuť po luxusne vyzerajúcom mydle na obočie od značky Revolution, ktoré má v balení aj kefku. Tou pokoríte každý nepoddajný chĺpok vo vašom obočí.
Celosvetový názov týchto produktov je SOAP BROW, čo v preklade znamená mydlo na obočie. Ide naozaj o mydlo, ktoré je transparentné a jemným navhlčením dosiahnete gélitú konzistenciu.
Tou následne vyčesávate produkt do požadovaného tvaru. Mydlo na obočí zaschne a to je doslova tvrdé ako kameň. Dokonalá fixácia a kontrola nad chĺpkami sa aktuálne páči nie jednej beauty blogerke alebo make-up nadšencom.




#5 Zafarbenie chĺpkov ako od kozmetičky
 

 

Keď máte pekný tvar obočia a potrebujete chĺpky len zafarbiť, siahnite po farebnom géli s kefkou. Obsahuje 2 v 1, preto ide o praktický a cenovo dostupnejší produkt.
Dokonale chĺpky prečešete, zafarbíte a zafixujete.

Opäť ide produkt, ktorý sa nádherne dopĺňa s ceruzkami na obočie. Chýbajúce chĺpky dokreslíte a zvyšné zafarbíte gélom. Zafarbené obočie tak nadobudne aj objem. Nepoddajné chĺpky sú skrotené a počas dňa sa vám nestane, že by farba nedržala na svojom mieste. Väčšinou ide o dlhotrvácne až vodeodolné gély, na ktoré sa môžete spoľahnúť.


líčenie obočia, gél na obočie


Tipy a triky: ako obočie ešte viac zdokonaliť?


 

  • Používajte korektor! Ak vaše obočie nie je upravené pinzetou a chĺpky sa nachádzajú tam, kde práve nechceme, zakryte ich. Vyberte si odtieň, ktorý sa hodí k tónu vašej pokožky. Precíznym štetcom ho aplikujte tesne pod nalíčenú časť obočia a zapracujte smerom k oku dostratena. Následne menším štetcom zapúdrujte, aby sa korektor nezlieval.

     

  • Stavte na rozjasňovač! Obočie je krásne nalíčené, make-up už je hotový, no stále nám v ňom chýba šmrnc. Použite rozjasňovač na zvýraznenie miesta pod obočím. Odrážajúce svetlo obočie opticky vydvihne a pohľad pôsobí sviežejšie. Odporúčame použiť rozjasňovač bez trblietok.

     

  • Zistite svoj správny tvar obočia! Miesto, kde by sa malo obočie začínať, zistíte priložením tenkého štetca ku nosu a vnútornému kútiku oka. Štetec následne nakloníme. Držíme sa stále nosnej dierky, no štetec prechádza cez stred oka.
    Tam, kde sa stretne štetec s obočím, by sa obočie malo lomiť.
    Koniec obočia zistíme naklonením štetca, ktorý je stále pri nosnej dierke a prechádza popri vonkajšiemu kútiku oka.

    líčenie tváre, líčenie obočia, líčenie pleti, dokonalé obočie, meranie obočia, tetovanie obočia,
     


  • Aktuálny trend laminácie obočia. Už vyššie sme vám spomínali produkt, s ktorým vyčarujete precízne vyčesané obočie –⁠ mydlo na obočie. Určite ste si všimli, že na Instagrame prevláda najnovší trend vyčesaného obočia smerom nahor. Tento štýl kráľuje hlavne na svetových módnych prehliadkach a ako to tak býva, po rokoch prišiel aj k nám na Slovensko. Vyskúšajte novinku vo svete make-upu a pochváľte sa na svojom Instagrame aj nám. Stačí ak nás označíte @glowup.sk alebo použijete hashtag #glowupsk.


Ďalší článok