RÝCHLE DORUČENIE OBJEDNÁVKY
Darček ku každej objednávke nad 25 EUR
Mail
info@glowup.sk

Píšte kedykoľvek

Domov / Blog

22 Mar 2021 | B Zemkova

Ako odstrániť gélové nechty doma? Hlavne opatrne!

Ako odstrániť gélové nechty doma? Hlavne opatrne!

Život v karanténe - bez kozmetičky, kaderníčky či nechtárky sa môže zdať doslova ako peklo na zemi, no schválne, ako sa o seba tieto dni staráte? Obzvlášť, čo sa nechtov týka, veľa z vás sa určite trápi nad otázkou, ako dať dole gélové nechty a hľadá zaručené spôsoby, ako odrastené gélové nechty odstrániť svojpomocne z domu.

Vopred upozorňujeme, že odrastené gélové nechty je najlepšie vložiť do rúk odborníkov, ktorí majú vo svojom obore prax, zaužívané postupy a techniky. Nechtárky sú pre vás zárukou kvalitnej práce a gélové nechty odstránia šetrne a bez poškodenia. Ale, čo v prípade, že sme odkázaní na seba?

Dobrou správou je, že gélovú manikúru si môžete odstrániť aj doma bez toho, aby ste chodili do salónu, ale vyžaduje si to dávku trpezlivosti, dostatok času a dôkladnú starostlivosť. 

Rozhodli sme sa vám, poskytnúť náhradné domáce-riešenie a zostavili sme krátky, ale efektívny návod, ako sa zbaviť gélových nechtov, čo najšetrnejšiím spôsobom z pohodlia vášho domova. Čítajte ďalej...

 

Ako odstrániť gélové nechty doma?

 

Ako sa zbaviť gelových nechtov raz a navždy?

Gélové nechty sa rýchlo stali jedným z najobľúbenejších beauty-doplnkov, ktorým ženy zvýrazňujú svoju krásu a podtrhujú jedinečný štýl. Avšak, treba brať ohľad aj na adekvátny tvar či dĺžku, aby nechty zostali funkčné a neuberali nám v praktickom fungovaní.

Najčastejšími príčinami odstraňovania gélovej manikúry sú manuálna práca, zmena životného štýlu, materstvo či prípadné sklamanie zo zlého nechtového salónu. Nech je dôvod akýkoľvek, na odstránenie gélových nechtov vám rozhodne odporúčame profesionálov.

 

Ako sa zbaviť gelových nechtov raz a navždy?

 

V prípade, že nemáte veľmi na výber a odrastené gélové nechty už ďalej nemôžete ani vidieť, skúste sa inšpirovať nasledujúcimi radami! :)

 

Zbrúste ich

Brúsenie pilníkom je najideálnejší domáci recept na to, ako dať dole gélové nechty, čo najjednoduchšie. Ešte pred samotným brúsením sa uistite, že ste si dôkladne umyli ruky vlažnou vodou a pilník, ktorý sa chystáte používať je dôkladne vydezinfikovaný a čistý. Chceme predsa zamedziť riziku zanesenia baktérií, alebo plesní.

Na samotné brúsenie odporúčame použiť sklenený pilník, ktorým postupne zbrúsite vrstvu vrchného gélu do stratena. Dajte si však pozor, aby ste nepoškodili povrch vlastného nechtu!

 

Rozpustite ich - acetónový zábal

Odstraňovať gélové nechty sama doma je pracná záležitosť, ale môžete si pomôcť aj zmäkčujúcimi prípravkami, ktoré v hojnom počete nájdete v bežnej drogérií.

Zmäkčujúce prípravky vám šikovne pomôžu odrastené gélové nechty doslova rozpustiť.

Siahnite napríklad po overenom odlakovači s prímesou acetónu a spravte si v ňom niekoľko minútový zábal. Rýchly postup vám ponúka riešenie, ako odstrániť gélové nechty raz a navždy!

 

Jednoduchý postup: 

  • Na každý z vašich nechtov si položte vatový tampón namočený v acetóne, 
  • špičku prsta následne obaľte fóliou, uistite sa, že pevne drží na mieste,
  • nechajte pôsobiť aspoň 10 - 20 minút.

 

TIP: Ak chcete celý proces ešte zefektívniť zabaľte si ruky do teplého uteráka.

 

Make-up Banner

 

Vieme, ako odstrániť gél lak rýchlo a efektívne

Na internete ste objavili nespočet rôznych článkov, ktoré radia ako odstrániť gélové nechty, ale vy potrebujete v skutočnosti nájsť odpoveď na celkom inú otázku, a to ako odstrániť gél lak? Rozumieme, netrápte sa ďalším hľadaním, prinášame vám odpoveď!

 

Soľný kúpeľ

V prípade, že sa chcete za každú cenu vyhnúť použitiu acetónových prípravkov, ktoré odstraňujú gel lak najúčinnejšie ponúkame aj alternatívne riešenie a tým je soľný kúpeľ.

 

Ako sa zbaviť gelových nechtov raz a navždy?

 

Jednoduchý postup: 

  • Naplnte misku horúcou vodou a ubezpečte sa, že je miska dostatočne veľká pre obe ruky, 
  • do vody pridajte dve veľké lyžice soli a dobre premiešajte,
  • následne môžete ešte pridať pár kvapiek saponátu alebo mydla,
  • do takto pripraveného kúpeľa si namočte obe ruky a nechajte pôsobiť minimálne 15 - 25 minút.

 

TIP: Ak sa vám zdá, že voda rýchlo chladne, dopĺňajte misku horúcou vodou priebežne, aby bol proces účinný.

 

Ošetrenie je nevyhnutné...

Záverečný, no azda najdôležitejší krok pri odstránení gélových nechtov doma, je ich ošetrenie a následná hydratácia. Na nechty a nechtovú kožičku nanesieme olejček, môžeme použiť napríklad vyživujúci šípkový olej, ktorý používame na pleť. 

Nevlastníte ešte žiadny vyživujúci olejček? Chyba! Pravidelným používaním olejov na pleť, vlasy alebo pokožku dokážete totiž doslova zázraky, napríkad - viditeľne zmierniť prejavy starnutia alebo predísť lámavosti vlasov. Oleje hĺbkovo hydratujú a majú silné antioxidačné účinky.

 

 Vyberte si ten, ktorý má najviac benefitov práve pre vás!

 

Odporúčame tiež nalakovať nechty liečivým kalciovým lakom alebo aspoň obyčajným, aby oslabené nechty chránil pred vonkajšími vplyvmi.

 

Autor: Lenka Jančulová


Ďalší článok