RÝCHLE DORUČENIE OBJEDNÁVKY
Darček ku každej objednávke nad 25 EUR
Mail
info@glowup.sk

Píšte kedykoľvek

Domov / Blog

22 Sep 2020 | Nikola Nečedová

Domáci peeling na pery 3krát inak

Domáci peeling na pery 3krát inak

Objavte recepty na tie najúčinnejšie domáce peelingy na pery a dajte zbohom raz a navždy suchým šupinatým perám. Naše DIY scruby oceníte nielen v zime, kedy sa šupinky na perách tvoria najčastejšie, ale taktiež v horúcich letných dňoch, a to hlavne vtedy, keď na chvíľu zabudnete na pitný režim. Špeciálnu starostlivosť si však vaše pery zaslúžia aj po konzumácií ostrého alebo slaného jedla. Preto na nič nečakajte a vyskúšajte si vyrobiť svoj domáci scrub na pery ešte dnes! Urobíte niečo pre svoju krásu a navyše sa pri miešaní vlastnej kozmetiky výborne zrelaxujete :)

 

Scrub na pery: DIY pomocník pre krízové situácie

Pokiaľ občas trpíte šupinatými perami, zrejme už viete, ako veľmi vie tento malý/veľký problém skomplikovať život. Nielen, že popraskané pery nepríjemne pália a štípu, navyše často zvádzajú k okusovaniu a lúpaniu suchej kožky, čo im ku kráse rozhodne nepridá. Čerešničkou na torte je potom rúž, ktorý miesto toho, aby vám vykúzlil zvodný úsmev, len pritiahne na šupinky na perách pozornosť. Pokiaľ potrebujete okamžité riešenie, stavte na domáci scrub na pery. Pokožku jemne obrúsi a zároveň vyživí.

 

Při péči o rty nezapomínejte na peeling.

 

1) Medový DIY peeling na pery 

Medu sa niekedy hovorí aj tekuté zlato a niet divu – nie len, že ho môžete využiť na množstvo spôsobov v kuchyni, skvelú službu urobí, aj vašej pokožke, nechtom alebo vlasom. Je totiž priamo nabití živinami, liečivými látkami a antioxidantmi. Navyše skvelo hydratuje.

 

TIP: Zaujíma vás, ako využiť med v starostlivosti o pleť? Prečítajte si článok 5 dôvodov, prečo používať med na pleť!

 

Na medový DIY peeling na pery budete potrebovať:

  • lyžička medu (ideálne je nepasterizovaný, ktorý obsahuje viac enzýmov),
  • lyžička olivového oleja,
  • lyžička cukru (v prípade, že máte doma len biely cukor, môžete použiť aj ten).

 

Všetko zmiešajte dohromady v malej miske a krúživými pohybmi jemne nanášajte na pery. Zmes nechajte 10 minút pôsobiť, aby zbrúsená pokožka mala dostatok času absorbovať živiny.

 

Medový peeling na rty: hlavní složka med

 

TIP: Peeling na pery DIY medový zázrak s vanilkou

V prípade, že chcete, aby bol váš domáci peeling na pery nezabudnuteľným zážitkom, môžete si pôvodný recept trochu vylepšiť. Olivový olej vymeňte za kokosový a pridajte čistý vanilkový extrakt, ideálne bez alkoholu. Potom už len stačí trochu upraviť pomer celého peelingu:

  • 4 lyžičky cukru,
  • pól lyžičky kokosového oleja,
  • 1 lyžička medu,
  • štvrť lyžičky vanilkového extraktu.

 

A máte hotovo! Teraz si môžete užiť ten pravý wellness zážitok. Nie len, že so budete pripadať, že na perách máte najsladšie pralinky, vanilová aróma má navyše upokojujúce účinky, ktoré si poriadia so stresom i napätím. Tento medový zázrak, tak môže byť skvelou odmenou po náročnom dni.

 

2) Domáci peeling na pery s kávou

Milujete kvalitnú kávu? Tak prečo si ju nedopriať aj v peelingu na pery? Rovnako, ako vám dodáva energiu ráno, môže ju dodať kedykoľvek aj vašej pokožke! Káva pleť rozjasní, prekrví a podobne, ako med jej dodá poriadnu dávku antioxidantov.

 

TIP:  Káva je perfektná taktiež na exfoliaciu pleti. Vyskúšajte recept na kakaovo-kávový peeling, ktorý nájdete v článku Domáci peeling na tvár

 

Kávový peeling na rty: hlavní složka káva
 

 Na domáci peeling na pery s kávou budete potrebovať:

  • 1 lyžička cukru,
  • 1 lyžička kávovej usadeniny  (pleť vám rovnako, ako vaše chuťové poháriky poďakujú za kvalitnú kávu),
  • 1 lyžička oleja podľa vašeho výberu, napríklad kokosového,
  • 1 lyžička medu (nepasterizovaného).

 

Všetko zmiešajte dohromady a jemne naneste na pery.

 

3) Škoricový DIY scrub na pery

Tiež máte v kozmetickej taštičke špeciálny lesk na zväčšenie pier, ktorý pri aplikácií mentolovo chladí prípadne ľahko štípe? Podobný produkt si môžete vyrobiť taktiež na exfoliaciu pier, a to zo škorice. Tá totiž nie len zjemňuje, ale zároveň pokožku prekrvuje, takže pri aplikácií budú pery vypadať plnšie a šťavnatejšie.

Najjednoduchší variant je zmiešať 4 lyžičky medu a jednu lyžičku škorice. Trochu tejto zmesy vmasírujte do pier a nechajte minútku pôsobiť. Nakoniec opláchnite alebo zotrite vlhčeným obrúskom.
 

 

Skořicový scrub na rty: hlavní složka skořice

 

Pokiaľ vás však táto domáca alchýmia baví, pokojne môžete siahnuť po ďalších ingredienciách a vyrobiť si peeling trochu prepracovanejší. Skúste napríklad zmiešať kokosový, med, cukor a škoricu. Pomer tentokrát necháme na vás, expermentujte podľa vlastného vkusu. Prezradíme len, že čím viac cukru pridáte, tým bude váš domáci peeling na pery drsnejší. Určite to s ním nepreháňajte.

 

TIP: S dokonale vyživenými perami si môžete dovoliť výrazné matné rúže. Určite nič nepokazíte klasickou červenou, na jeseň sa však môžete odviazať ešte viac  a zvoliť intenzívnu sýto vínovú farbu.

 

Keď domáci peeling na pery nestačí...

DIY peeling na pery je síce skvelý pomocník, bohužiaľ však nemusí vyriešiť všetky problémy. Aby vaše pery vypadali za všetkých okolností dokonalo, dbajte aj na tieto faktory:

  • Dodržujte pitný režim a vyberejte si správne zdroje tekutin.
  • Dbajte na pestrú stravu, predovšetkým na dostatok vitamínu B.
  • Pery si zbytočne neoblizujte.
  • Používajte kvalitný balzam na pery, nekvalitné pomády s minerálnymi olejmi na perách vytvárajú film, ale nikdy sa poriadne nevstrebú.

 

 

TIP: Domáce peelingy na pery si vždy vyrábajte v malom množstve a uschovávajte ich v závislosti od toho, čo obsahujú buď v izbovej teplote, prípadne v chladničke.

 

 

Ako vyrobiť domáci peeling na pery teraz už viete, neostáva nič iné len začať experimentovať so surovinami, ktoré nájdete v kuchyni. Pokiaľ vás však popraskané pery trápia častejšie, rozhodne si nezabudnite zaobstarať jeden už hotový peeling na pery, ktorý budete mať po ruke v prípadoch, že sa vám práve nebude chcieť miešať vlastná exfoliačná zmes! 

 


Ďalší článok