RÝCHLE DORUČENIE OBJEDNÁVKY
Darček ku každej objednávke nad 25 EUR
Mail
info@glowup.sk

Píšte kedykoľvek

Domov / Blog

27 May 2020 | Nikola Nečedová

5 dôvodov, prečo používať med na tvár. Skúste to aj vy!

5 dôvodov, prečo používať med na tvár. Skúste to aj vy!

Použitie medu na tvár je vždy dobrý nápad. V zmesi s prírodnými ingredienciami, ktoré sa nachádzajú vo vašej kuchyni, vytvára účinné a lacné kozmetické ošetrenie. Pravidelná aplikácia peelingov a pleťových masiek z medu vám môže priniesť výsledky nad rámec vašej fantázie a poskytne vám zdravú, mladšiu a žiariacu pleť.

 

V tomto článku budeme hovoriť o tom, aké výhody má použitie medu na tvár a ako využiť med na vlasy aj pery. Naviac vám predstavíme 4 domáce masky na tvár s medom, ktoré jednoducho musíte vyskúšať!

 

Základné benefity medu: Zistite, prečo je medová maska ​​na pleť tak účinná!

  1. Med je mimoriadne hydratačný a hodí se aj pre najsuchšiu pokožku.
  2. Má antibakteriálne vlastnosti, zbavuje pleť nečistôt a baktérií a je ideálny na prevenciu a liečbu akné.
  3. Enzýmy pôsobia ako jemný exfoliátor, med odstraňuje odumreté kožné bunky a pomáha rozžiariť pleť.
  4. Med prirodzene upokojuje a má liečivé a vyživujúce vlastnosti (tradične sa používal na rany a na podporu hojenia). Vďaka tomu eliminuje jazvy po akné alebo fľaky na tvári.
  5. Je vynikajúce riešenie proti starnutiu, spolupracuje pri vyživovaní pokožky. Dodáva pleti vlhkosť bez toho, aby bola mastná alebo podrážděná. Aj keď neodstráni úplne vrásky, znižuje ich výraznosť.

 

Banner: Starostlivosť o pleť

 

Ako sa stať cez noc krásnou? Skúste med na pleť!

Med je prirodzene vyrábaný včelami, ktoré zbierajú kvetinový nektár a ukladajú ho do plastov, aby vytvorili sladkú, hustú tekutinu, ktorú poznáme a milujeme. Med je tvorený asi z 300 prísad, ktoré pomáhajú mastnej aj suchej pokožke – medzi známe patria vitamín B, vápnik, zinok, draslík a železo.

 

Včela zbiera kvetinový nektár na med

 

Med na vlasy: koniec rozštiepeným končekom

  • Zmiešajte med s harmančekovým čajom. Nastriekajte túto zmes na vlasy a použite cez noc kúpaciu čepicu. Ráno opláchnite vlažnou vodou. Túto kúru opakujte raz do týždňa, pokiaľ sa nedostaví zosvetľujúci efekt.
  • Zbavte sa rozštiepených končekov pomocou medu zmiešaného s olivovým olejom. Naneste kašičku iba na končeky vlasov, výsledok bude naozaj očarujúci. Túto bázu aplikujte minimálne raz do mesiaca, výsledky sa zaručene objavia.

 

Med a pery

Včelí med je známy svojim zvláčňujúcim a hydratačným účinkom. Použitím medu sa zbavíte odumretých kožných buniek, ale aj popraskaných pier. Stačí len naniesť tenkú vrstvu medu pred spaním. Nasledujúce ráno budete mať pery vyživené a hladké.

 

Med na pery

 

Domáce masky na tvár s medom

 

1.    Medová maska na tvár náchylnú na akné

Domáce gazdinky milujú jedlú sódu, pretože je protizápalová aj antibakteriálna. Skombinujte ju s citrónovou šťavou a upokojujúcim medom a máte jemnú, ale účinnú masku, ktorá vám pomôže s liečbou akné. Skúste aj variantu so škoricou, ktorá ma blahodarne účinky na čierne bodky, a vytvorte si tak aj masku na tvár z medu a škorice.

 

  • 1 čajová lyžička šťavy z citróna
  • 1 lyžica medu
  • 1 lyžička jedlej sódy alebo 1 lyžička čerstvo mletej škorice

 

Do malej misky pridajte citrónovú šťavu, med a jedlú sódu. Dobre premiešajte a aplikujte jemnými pohybmi po tvári a krku. Vyhnite sa oblasti okolo očí. Po 15 minútach odstráňte masku najprv teplou a potom studenou vodou.

 

Upozornenie: Maska na tvár z medu a skorice  môže spôsobiť menšie podráždenie pokožky, čo je bežné. Pred použitím ju vyskúšajte, napríklad na dlaň. Ak koža bude svrbieť alebo sa začervená, nenanášajte masku na pleť.

 

2.    Medová maska na vyblednutie jaziev

  • 1 lyžička medu
  • 1 lyžička kokosového oleja

 

Suroviny zmiešame dokopy a môžeme použiť. Táto pleťová maska z medu a kokosu pomáha liečebnému procesu vášho tela, čo môže pomôcť pri zmiernení jaziev po akné.

Med môžete použiť aj ako bodové ošetrenie jaziev, ktoré sa aplikuje každý deň alebo každý druhý deň. Výsledky môžete vidieť aj vtedy, ak používate medové pleťové masky ako súčasť vašej kozmetickej procedúry tak, ako je opísané vyššie. Majte však na pamäti, že to, čo vieme o liečivých schopnostiach medu, je obmedzené a stále sa vyvíja. Najnovšie štúdie zistily, že med nemusí byť vhodný na jazvy spôsobené popáleninami alebo hlbokými reznými ranami.

 

TIP: Pozrite sa aj na peelingy, ktoré si pripravíte z ingrediencií vo vašej kuchyni!

 

Použitie medu na tvár

 

3.    Medová maska proti vráskam s aloe vera

  • 1 lyžička gélu aloe vera
  • 2 čajové lyžičky medu
  • 2 čajové lyžičky ovsených vločiek

 

Zmiešajte aloe vera gél a med spolu, kým nedosiahnete úplne hladkú zmes. Pridajte ovsené vločky a premiešajte. Naneste hrubú vrstvu masky na tvár. Nechajte pôsobiť 15 až 20 minút, potom opláchnite vlažnou vodou. Následne aplikujte vhodný krém.

Všetky zložky v tejto domácej maske majú silné protizápalové vlastnosti, vyhladzujú línie vrások, upokojujú pokožku a hydratujú.

 

Tip: Ak je vaša pokožka citlivá a je náchylná na podráždenie, môže byť náročné nájsť pre ňu správne výrobky na starostlivosť o pleť, najmä so všetkými chemikáliami a konzervačnými látkami v súčasnej kozmetike. Ak chcete ísť prírodnou cestou, mimo domácich peelingov a masiek môžete siahnuť napríklad po slovenskej kozmetike AVE NATURA.

 

4.    Jednoduchá pleťová maska z droždia a medu

  • 1/2 lyžičky medu
  • 1 polievková lyžica ovsených vločiek (jemne mleté)
  • 1 polievková lyžica jogurtu

 

Všetky ingrediencie premiešajte a nanášajte na pleť. Masku nechajte pôsobiť 20 minút.

 

Tento recept hĺbkovo čistí a je ideálny pre všetky typy pleti. Keď hľadáte masku, ktorú rýchlo zmiešate, je táto pre vás jasná voľba.

 

Banner: Make-up

 

Aplikácia vašej masky

Najlepšie výsledky dosiahnete použitím medovej masky na pleť podľa vlastného výberu raz týždenne.

  • Začnite s vyčistenou tvárou.
  • Masku z medu nanášajte čistými rukami a krúživým pohybom.
  • Vyvarujte sa vlasom a očiam.
  • Nechajte pôsobiť po dobu 15 až 25 minút.

 

Nie vždy máte čas na výrobu vlastnej masky, preto sa môžete inšpirovať našim širokým sortimentom masiek, na rôzne problémy s pleťou.

Každá z vás si určite nájde tu svoju!

 

použili sme:


Ďalší článok