RÝCHLE DORUČENIE OBJEDNÁVKY
Darček ku každej objednávke nad 25 EUR
Mail
info@glowup.sk

Píšte kedykoľvek

Domov / Blog

11 Nov 2020 | Nikola Nečedová

Allantoin v kozmetike: hydratačná bomba pre vašu pleť

Allantoin v kozmetike: hydratačná bomba pre vašu pleť

Medzi všetkými tými revolučnými prísadami v kozmetickom priemysle, ktoré na nás vyskakujú hádam z každej reklamy, sa jedna vynikajúca látka medzi nimi takmer stratila a je ňou práve allantoin. Prečo stojí za to venovať mu pozornosť?

Allantoin má fenomenálne účinky na pleť. Nájdeme ho napríklad v kvalitnej kórejskej kozmetike, považuje sa totiž za úžasnú prísadu, vhodnú aj pre citlivú pleť! 

V dnešnom článku sme sa rozhodli, upriamiť pozornosť na túto priateľskú látku pre pleť. Dozviete sa, čo allantoin je, aké sú jeho najvýznamnejšie benefity vo svete krásy a, ako ho treba správne používať.

 

Allantoin v kozmetike

 

Allantoin: čo to je a prečo sa používa?

Allantoin je, v jednoduchosti povedané, metabolický medziprodukt väčšiny živých organizmov, vrátane zvierat, rastlín i baktérií. Allantoin nájdeme trebárs v listoch skorocelu lekárskeho, v pšeničných klíčkoch, v harmančeku, ale i v moči cicavcov.

Fakt, že allantoin je súčasťou moču zvierat môže byť veľmi znepokojujúcou informáciou pre mnoho ľudí, ale spomeňte si na ureu, ktorá je s podobnou charakteristikou právom nazývaná za najúčinnejšiu zvlhčujúcu zložku v kozmetickom priemysle! 

Pre kozmetické účely sa allantoin buď izoluje z vyššie uvedených zdrojov alebo sa vyrába chemickou cestou, v každom prípade do jednotlivých produktov sa vždy pridáva ako bezpečná netoxická látka. Ako kozmetická ingrediencia je allantoin známy vo forme bieleho prášku bez zápachu.

 

Allantoin v kozmetike

 

Benefity allantoinu na pleť

 

1) Skvelý hydratačný prostriedok

Allantoin dokáže výborne zadržiavať vodu v kožných bunkách, a preto výdatne zvlhčuje pokožku, zabraňuje jej vysychaniu a podráždeniu. Pre svoje nedráždivé účinky je veľmi vhodný pre citlivú pokožku.

 

2) Účinný exfoliant

Jeho pílingové/exfoliačné vlastnosti sú výborné v boji proti zrohovatenej vrstve pokožky. 

Allantoin vo všeobecnosti pomáha pri vylučovaní odumretých buniek kože. Má keratolytické účinky, čo znamená, že dokáže zmäkčiť tvrdú pokožku a zbaviť ju odumretých častí. 

 

3) Upokojujúce a liečivé účinky

Vedeli ste, že prípravky s obsahom allantoinu pomáhajú aj pri liečbe spálenej kože, rozpraskaných pier alebo odrenín? Allantoin má skvelé protizápalové vlastnosti, zároveň podporuje hojenie pokožky. Ako sme už vyššie uviedli jeho hlavné zdroje sú rastliny. Skorocelové listy sa po stáročia vyznačujú liečivými účinkami a je to práve vďaka obsahu allantoinu v nich.

 

4) Anti-agingové schopnosti

Kolagén je vláknitý proteín, ktorý drží bunky vašej pokožky pohromade. Predstavte si to ako lepidlo, ktoré drží bunky v pleti. Hladiny kolagénu sa s pribúdajúcim vekom znižujú, čo spôsobuje, že pokožka je ochabnutá a stráca svoju pružnosť. Allantoin efektívne napomáha pri syntéze kolagénu v pleti, vyhladzuje už existujúce vrásky a udržiava pleť dokonale pružnú.

 

Za ďalšie anti-agingové kúzlo je považovaný aj Retinol (vitamín A). Prečítajte si prečo je vhodné zaradiť ho už teraz do vašej skin-care rutiny!

 

 

Použitie allantoinu v praxi

Najčastejšie nájdeme allantoin v krémoch a sérach. Zvyčajne sa používa v koncentráciách od 0,5-2 %. Dôležité je tiež vedieť, že látka výborne funguje už v nižšej koncentráciách.

Allantoin v kozmetike, konkrétne v koncentrácií od 0,1-0,5 % má predovšetkým hydratačné a upokojujúce účinky. Pri vyššej koncentrácií allantoinu v krémoch a sérach od 1 % majú produkty keratolický účinok a podporujú rast nových kožných buniek.

Krém alebo sérum allantoinu môžete používať dvakrát denne pri rannej a nočnej starostlivosti o pleť. Allantoin krém alebo anti-agingové sérum môžete nanášať na vyčistenú a umytú pokožku. Do ešte vlhkej pleti krém alebo sérum jemne vmasírujte a nechajte vstrebať.

 

Allantoin péče o pleť

 

Vedľajšie účinky

Allantoin nemá žiadne vedľajšie účinky. Je netoxický, bezpečný a vhodný pre všetky typy pleti (aj pre naozaj senzitívnu pokožku)

Pri nákupe skin-care produktov, preto vysoko odporúčame siahať práve po výrobkoch s obsahom tejto kúzelnej látky. 

 

Kedy začleníte túto mnohostrannú a bezpečnú zložku do svojej starostlivosti o pleť vy? Dajte nám vedieť, aká je s ňou  vaša skúsenosť.

@glowup.sk

 

Autor: Lenka Jančulová


Ďalší článok