RÝCHLE DORUČENIE OBJEDNÁVKY
Darček ku každej objednávke nad 25 EUR
Mail
info@glowup.sk

Píšte kedykoľvek

Domov / Blog

25 Mar 2021 | Lenka Jančulová

Všetko, čo potrebujete vedieť o naparovaní tváre

Všetko, čo potrebujete vedieť o naparovaní tváre

Hľadáte spôsoby, ako vylepšiť vašu skin-care rutinu bez toho, aby ste zbytočne museli utrácať veľké peniaze? Tak ste na správnej adrese, naparovanie vám totižto pomôže dostať z každého séra či krému, ktoré používate maximum a je dostupné úplne pre každého.

Ak máte upchatý nos alebo vás chytila nádcha, tak prvé domáce procedúry budú určite pozostávať z bylinných odvarov, alebo uprednostníte staré dobré naparovanie. My vás dnes presvedčíme, že naparovanie je rovnako účinné pre pleť ako pre priedušky.

Stačí pridať vhodné bylinky a parná seansa môže začať! Vedeli ste, že taká petržlenová vňať obzvlášť dobre pôsobí na aknóznu pleť? Má totiž vysoké množstvo vitamínu A. Najprv sa však vrhnime na všetky významné benefity, ktoré naparovanie ponúka a následne vás inšpirujeme zoznamom bylín, ktoré sú pre naparovanie pleti tou najlepšou voľbou.

 

Naparovanie pleti - veľa muziky za málo peňazí

Horúca para otvára vaše póry a pomáha uvoľniť nahromadené nečistoty v hlbších vrstvách pokožky. Jednoducho povedané, para pleť krásne prečisťuje a otvára póry.

Obzvlášť naparovanie sa pred aplikáciou obľúbeného nočného séra alebo vyživujúceho krému môže drasticky zvýšiť účinnosť produktu a dosiahnete, tak viditeľne lepší výsledok pre vašu pleť. 

TIP: Pokiaľ nemáte každý deň čas na naparovanie, skúste naparovanie s horúcim uteráčikom, ktorý na niekoľko minút vylúhujete v horúcej vode a následne umiestnite na tvár.

 

Banner krémy

 

Prečo je naparovanie také geniálne?

 

1) Čistí pleť a otvára póry

  • Para otvorí vaše póry a pomôže uvoľniť prípadné nečistoty. Otvorenie pórov tiež zjemní čierne bodky a uľahčí ich odstránenie.

 

2) Zvyšuje cirkuláciu krvi v pokožke

  • Kombinácia teplej pary a zvýšeného potenia rozširuje vaše cievy a zvyšuje cirkuláciu a podporuje krvný obeh. Toto zvýšenie prietoku krvi vyživuje vašu pokožku a dodáva jej kyslík a výsledkom je prirodzený a zdravý lesk.

 

3) Uvoľňuje uviaznutý maz

  • Tento prirodzene sa vyskytujúci olej produkujú vaše mazové žľazy. Keď sa kožný maz zachytí pod povrchom vašej pokožky, vytvára živnú pôdu pre baktérie a spôsobuje akné a čierne bodky.

 

4) Pomáha pleti lepšie vstrebávať prípravky

  • Pomáha vašej pokožke lepšie vstrebávať produkty starostlivosti o pleť. Para zvyšuje priepustnosť pokožky, čo jej umožňuje lepšie absorbovať topické látky. To znamená, že za svoje peniaze dostanete z výrokov starostlivosti o pleť viac, keď vyskúšate naparovanie.

 

5) Podporuje tvorbu kolagénu a elastínu

  • Zvýšený prietok krvi, ktorý spôsobuje naparovanie sa podporuje tvorbu kolagénu a elastínu. Výsledkom je pevnejšia a mladšie vyzerajúca pokožka.

 

6) Výborne zrelaxuje a hydratuje pleť

  • Naparovanie pleti je veľmi upokojujúce. Pocit teplej pary na tvári je relaxačný. Pridajte nejaké upokojujúce vône alebo esenciálne oleje, aby ste dostali na úplne inú úroveň upokojenia!

 

DAJTE SI POZOR AK…

Naparovanie nemusí byť to pravé orechové pre vašu pleť ak je extrémne suchá a ľahko sa podráždi, preto odporúčame sa naparovaniu radšej úplne vyhnúť. 

 

Naučte sa ako sa starať o suchú pleť, toto ste ešte nevideli!

 

Nehľadiac na to, že jedinci s citlivejšou pokožkou môžu po naparovaní trpieť popraskanými žilkami na tvári. Nevýhodou je taktiež istý diskomfort, ktorý počas naparovanie vzniká ak nie ste na niečo také zvyknutý.

 

Naparovanie pleti

 

Ako sa naparovať?

Naparovanie môže byť skutočná zábava, aby nebola táto činnosť len nudnou rutinou, odporúčame vyhradiť si, na naparovanie pleti dostatočne dlhý čas. Celkový proces si spríjemnite relaxačnou hudbou, obľúbenými esenciálnymi olejmi a pre uvoľnenú atmosféru zapáľte sviečky.

TIP: Naparovanie tváre proti akné: výborne sa vám bude hodiť petržlenová vňať! Pridajte ju do vody a naparujte sa nad týmto odvarom aspoň 10 minút. Petržlenová vňať má vysoké množstvo vitamínu A, čo je na liečbu akné veľmi vhodné.

 

Naparovanie sa pomocou hlbokej nádoby

  1. V prvom rade si nachystajte všetky potrebné veci, ktoré budete potrebovať a vlasy si zopnite do gumičky. 
  2. Nechajte si uvariť vodu a nádobu, ktorú budete na naparovanie používať si dôkladne vypláchnite horúcou vodou.
  3. Keď vám voda zovrie je čas ju naliať do vypláchnutej nádoby a pridať pár kvapiek 100%-ného esenciálneho oleja alebo obľúbených bylín. (napr. petržlenová vňať, harmanček, kamilky…)
  4. Nakloňte sa nad nádobu a cez hlavu i ramená si prehoďte dostatočne veľký uterák, aby vám para neunikala do priestoru.
  5. Hlavu držte približne 30 cm nad nádobou.
  6. Tvár si naparujte 5-15 minút.

 

Banner oleje

 

Tri bylinky na naparovanie, ktoré musíte vyskúšať

 

Petržlenová vňať

Zelená časť petržlenu má vysoký podiel minerálnych látok, najmä železa, zinku, vápnika, horčíka a taktiež bielkovín, vlákniny a vitamínov B, C a E. Už dve polievkové lyžice vňate obsahujú viac ako dostatočnú dennú dávku vitamínu K. Petržlenová vňať obsahuje aj omega-3 a omega-6 mastné kyseliny, betakarotén a kyselinu pantoténovú a listovú.

Naparovanie tváre proti akné: poslúží vám petržlenová vňať, pridajte ju do vriacej vody a naparujte sa nad týmto odvarom aspoň 10 minút. Petržlenová vňať má vysoké množstvo vitamínu A, čo je na liečbu akné veľmi vhodné.

 

Harmanček

Naparovanie harmančekom má taktiež mnoho benefitov. Harmanček patrí medzi najznámejšie bylinky, ktoré sa na inhalovanie využívajú. Stačí pridať dve polievkové lyžice sušeného kvetu do vriacej vody. 

Harmanček môže pomôcť pri zápaloch kože a dermatitídach, takže je vhodný pre všetky typy pleti vrátane citlivej. Nezabúdajte, že naparovanie nad harmančekom pomáha rovnako naším prieduškám ako k zlepšeniu pleti.

POZOR: Ak ste niekedy mali alergickú reakciu na astrovité kvety, harmanček nepoužívajte!

 

Bylinky na naparovanie

 

Rozmarín

Rozmarín, táto voňavá bylinka môže byť dobrou voľbou pre tých, ktorí majú mastnú pleť. Mnohé výskumy preukazujú, že inhalovanie rozmarínu napomáha zvýšeniu krvného obehu v pokožke a zanechávajú, tak krásne lesklú a vyhladené.

 

Toto sú suverénne tri najlepšie bylinky na naparovanie, ale ak ich nemáte práve po ruke, nič sa nedeje. Horúca para odvedie kvalitnú prácu aj bez nich a po prvých výsledkoch si naparovanie zaručene obľúbite. :)

 


Ďalší článok