RÝCHLE DORUČENIE OBJEDNÁVKY
Darček ku každej objednávke nad 25 EUR
Mail
info@glowup.sk

Píšte kedykoľvek

Domov / Blog

26 Sep 2019 | Nikola Nečedová

Lepšia pleť, lepší make-up

Lepšia pleť, lepší make-up

Čo ak by sme vám povedali, že to, ako skvele môže vyzerať váš make-up, môžte ovplyvniť pár krokmi, ktoré urobíte pred jeho samotným nanesením?

Pre mnohé z vás to je možno samozrejmosť, no predsa sa nájdu výnimky. Pleť musí byť dokonalé pripravená na to, aby make-up nie len krásne priľnul k pleti, ale aj na nej vydržal počas celého dňa. Akoukoľvek pleťou disponujete, pleti musíte zadovážiť dokonalé očistenie a hydratáciu.

Je jedno, či máte suchú, mastnú alebo normálnu pleť bez nejakých výrazných nedostatkov. Ak zvolíte správny podklad, urobí to omnoho viac, ako keby ste mala vrážať ďalšie peniaze do možno ďalšieho zbytočného make-upu, ktorý zapadne prachom.

Suchá pleť ženy, pred a po aplikácií krému

 

Suchý typ pleti

Ak máte suchý typ pleti, najskôr odpozorujte, ako veľmi "mastné" krémy potrebujete a či sa na vašej pleti nachádzajú šupinky. Hneď po vyčistení pleti gélom alebo tonikom, musia ísť šupinky ihneď preč, pretože make-up ich nezakryje. Zvoľte teda peeling, ktorý bude jemný a zároveň bude hydratovať.

Teraz nasleduje krém. V zásade platí, že príliš mastné až olejové krémy spôsobia to, že make-up bude na pleti akoby levitovať - nepriľne na pleť a počas dňa sa takzvane zleje. Je dôležité, aby ste si našla krém, ktorý bude s vašim make-upom dokonale spolunažívať.

Ak však potrebujete ešte väčšiu hydratáciu, dajte si pred krémom aj masku. Vynikajúce značky, pre spomínané produkty sú Skincare Revolution100%PURE, ktorá je prírodná.

 

Tip: Ak vás trápi suchá pleť, vyskúšajte našu večernú rutinu!


sérum na pleť od značky makeup revolution
 

Mastný typ pleti

Ak je váš typ pleti mastný alebo zmiešaný, snažte voliť "ľahšie" produkty. Stále platí, ikeď pokožka produkuje maz, krémovať pleť pred každým nanesením make-upu. Ako prvý krok je nutné pleť umyť gélom alebo iným čističom určeným na pleť.

 

Banner: Starostlivosť o pleť

Ak je pleť dehydrovaná, bude sa žiaľ mastiť ešte viac. I na takomto type pleti sa však môžu objaviť šupinky. To je znak odumretej pleti, ktorú musíme opäť odstrániť. Zvyčajne takáto pleť trpí aj akné, preto voľte jemné alebo enzymatické peelingy, ktoré nájdete u značky HOLIKA HOLIKA alebo Skincare Revolution.
Následne aplikujeme krém, ktorý musí byť vodnatej alebo gélovej konzistencie, aby zbytočne pleť "nepremastil", no zároveň zhydratoval. Voľte produkty so zložkami ako je tea tree, kyselina salycilová alebo aloe vera.



 

Zmiešaný typ pleti

Ak je váš typ pleti zmiešaný, s výraznými suchými aj výraznými mastnými miestami, jednoducho budete musieť tieto dve odporúčania kombinovať alebo navštíviť dermatológa. Každá pleť je iná a nikto vám nezaručí 100% úspešnosť produktu u dvoch žien s rovnakým typom pleti. 

Ak je vaša pleť spokojná, bude spokojný aj váš make-up. Ostane tam kde má a bude naozaj perfektný bez ohľadu na to, či kúpite produkt za 10€ alebo 100€ :-)

 


Ďalší článok