RÝCHLE DORUČENIE OBJEDNÁVKY
Darček ku každej objednávke nad 25 EUR
Mail
info@glowup.sk

Píšte kedykoľvek

Domov / Blog

16 Feb 2021 | B Zemkova

Domáca maska na tvár 5krát inak!

Domáca maska na tvár 5krát inak!

Vedeli ste, že domáca maska na tvár je rovnako účinná pri odstraňovaní stresu po ťažkom dni v práci, ako aj pri redukovaní vrások či minimalizácií pórov? Nie je problém, ktorý by dobrá domáca maska na tvár nevedela vyriešiť!

Skúste nabudúce namiesto zdĺhavého hľadania a utrácania nemalých peňazí za luxusné produkty v salónoch krásy, masky na tvár DIY (do it yourself). Čo to je? Stačí otvoriť chladničku či špajzu a budete prekvapeni, aké jednoduché je takú čerstvú domácu masku na tvár zmajstrovať aj v pohodlí vášho domova.

Dokážeme vám, že aj jednoduché ingrediencie, ako biely jogurt či med môžu pokojne súperiť na rovnakej úrovni ako hromada drahých kozmetických výrobkov. Zároveň vám prezradíme, akými významnými účinkami pre pleť sa tieto domáce ingrediencie pýšia. 

 

Ponúkame vám hneď 5 originálnych receptúr, aby ste sa vedeli rozhodnúť, ktorá domáca maska na tvár najlepšie sedí práve vášmu typu pleti. :)

 

Masky na tvár

 

Domáce masky na tvár

Domaca maska na tvár proti vráskam, domáca maska na tvár proti akné, domáca hydratačná maska na tvár alebo domáca pleťová maska na suchú pleť… Kto si má z toho množstva DIY receptúr vybrať však? 

Zo začiatku to môže pôsobiť veľmi chaoticky, ale odporúčame začať jednoduchšími postupmi a odsledovať, čo na vašu pleť správne funguje a zanecháva ju vo vytúženom stave. 

My sme pre vás zostavili stručný zoznam obsahujúci niekoľko superpotravín, ktoré budú tvoriť základ, každého receptu na domáce masky na pleť, obohatené o ďalšie kuchynské suroviny, ktoré spoločne pôsobia na zlepšenie stavu vašej pleti. 

Domáca pleťová maska proti čiernym bodkám či domáca maska na vyrážky? S nami žiaden problém, najprv sa však spoločne ubezpečíme, že možné mínusy používania týchto domácich receptúr na vás nebudú mať žiaden negatívny vplyv a priaznivé účinky jedlých ingrediencií budú naopak prevládať.

 

Prečo je domáca maska na tvár to najlepšie pre pleť?

Namiešať si pleťovú masku presne podľa vášho gusta a dopriať, tak vašej pleti presne to, čo potrebuje je, ako pripraviť si smoothie plné vitamínov a potrebných antioxidantov na desiatu. 

To, že rovnako dôležitá je starostlivosť o pokožku zvnútra i zvonka ste už pravdepodobne aspoň raz vo svojom živote počuli, ale zamýšlali ste sa nad zaradením superpotravín, ktoré pravidelne konzumujete aj do vašej skin-care rutiny? Veď ak sú med, avokádo, ovsené vločky či káva také prospešné pre naše telo zvnútra, prečo by sme ich nemohli aplikovať aj zvonku…

 

Zistite, ako si spraviť domáci peeling na tvár! Nájdite si ten svoj zo 7 neodolateľných variant.

 

Domáce masky na tvár výhody a nevýhody

✔️neobsahujú chemikálie, žiadne pridané aditíva ani ťažké kovy

✔️znížená šanca iritácie pokožky

✔️kreatívna činnosť poteší telo i ducha

✔️vhodná alternatíva pre vegánov

✔️priaznivá cena

 

❌dlhšia príprava

❌možná alergická reakcia

❌slabé výsledky

 

Príprava pokožky na pleťovú masku

Dobre odlíčená a vyčistená pleť je samozrejmosťou pred akoukoľvek kozmetickou procedúrou, obzvlášť, keď sa aplikuje domáca maska na tvár! Pre ešte dokonalejšiu prípravu nevynechajte ani pleťový peeling. Zbavíte tak pokožku odumretých buniek, ktoré by na pleti zbytočne zavadzali a bránili priechodnosti výživných látok do jej vrstiev.

 

Domáce masky na tvár

 

Aplikácia pleťovej masky

Pri nanášaní masky sa vám zíde čistý kozmetický štetec, ale výborným pomocníkom sú aj vaše prsty. Nezabudnite sa vyhýbať citlivým partiám tváre, ako sú pery a oblasť okolo očí, kde je pokožka veľmi jemná. Všeobecne sa odporúča aplikovať masky maximálne 2-3 krát do týždňa a nechať ich pôsobiť 10 až 15 minút. Hranicu 15 minút netreba zbytočne prekračovať, najmä ak sa jedná o masky čistiace. Tvár si následne opláchnite čistou vodou, ideálne vlažnou. Pomôcť si môžete aj čistým bavlneným uterákom. 

 

Pozor: Ak počas aplikácie či pri pôsobení masky pocítite, hoci len drobný diskomfort, pálenie či svrbenie pleti, masku ihneď zmyte. Pravdepodobne sa jedná o alergickú reakciu na niektorú zo zložiek.

 

Používajte kvalitné pleťové masky! Objavte široký sortiment masiek na pleť, na GlowUp nájdeš tie najlepšie pleťové masky na omladenie či čistiace masky na akné. 

 

 

Recepty na domáce pleťové masky

 

Domáca hydratačná maska na tvár: v hlavnej roli KOKOSOVÝ OLEJ 

Upokojte a zároveň výdatne hydratujte suchú pleť. Popraskaná koža bez života a suché šupinky okolo nosa nie sú ani trochu sexy. Na výrobu tejto hydratačnej bomby vám postačí len zopár ingrediencií.


Pre vlhkosť a pružnosť pokožky by ste sa mali obrátiť na esenciálne mastné kyseliny - akým je napríklad kokosový olej.

 

Domáca maska na tvár

 

Čo budete potrebovať:

  • 1 lyžička kokosového oleja
  • 1 lyžička medu
  • 2 kvapky levanduľového esenciálneho oleja

 

Ako to funguje:

Táto lahodne znejúca domáca maska na tvár poskytuje hlbokú hydratáciu práve z kokosového oleja. Pokožke dodáva dôležité antioxidanty z medu a levanduľový esenciálny olej upokojuje začervenanie pleti.  Zmiešajte všetky ingrediencie, štetcom naneste pleťovú masku a nechajte na pokožke pôsobiť aspoň 15 minút. Táto maska je jednoznačne najlepšia domáca maska na suchú pleť.

 

Vedeli ste, že kokosový olej - má už od nepamäti blahodárne účinky na pleť a celkovo na pokožku. Dokáže výborne viazať vodu, a tak zabezpečuje stálu vlhkosť v koži. Pre DIY pleťové masky odporúčame použiť kokosový olej v BIO kvalite – 100 % prírodný, čistý, panenský kokosový olej, lisovaný za studena.

 

Domáca maska na tvár proti vráskam: v hlavnej roli AVOKÁDO 

Pravidelná starostlivosť o pleť môže efektívne znížiť výskyt jemných vrások a podporiť pevnejšiu a pružnejšiu pleť. Na stimuláciu produkcie kolagénu je výbornou kuchynskou surovinou práve avokádo.

 

Domáca maska avokádo

 

Čo budete potrebovať:

  • ½ avokáda  
  • 1 lyžička medu
  • 1 lyžička kakaa

 

Ako to funguje:

Táto domáca maska na tvár poskytuje prevenciu proti tvorbe vrások. Avokádo roztlačte do misky a potom pridajte kakaový prášok a med.Masku si jemne masírujte po tvári.

Nechajte na pleti minimálne 15 minút a potom umyte vlažnou vodou.

Vedeli ste, že avokádo - predstavuje skutočnú vitamínovú bombu. V prvom rade je zdrojom zdravých tukov. Taktiež je bohatý na vitamíny skupiny B, vitamín E či draslík, železo a horčík. Rastlinné oleje, ktoré sa v avokáde ukrývajú, preniknú hlboko do pokožky. Med aj kakao pôsobia upokojujúco a zvláčňujúco. Výsledkom je hydratovaná a vyživená pleť. Táto domáca maska na tvár je tou správnou voľbou pre starnúcu pleť.

 

Domáca pleťová maska na spevnenie a vyhladenie: v hlavnej roli KÁVA

Kofeín, antioxidanty a ďalšie látky obsiahnuté v kávových zrnách nakopnú nielen organizmus, ale aj pleť. Na pokožku pôsobí kávový extrakt hydratačne, protizápalovo, redukuje začervenania, vrásky a eliminuje škody, ktoré na pleti zanechalo UV žiarenie. Pomáha aj pri výraznejších čiernych bodkách na tvári.

 

Domáca maska káva

 

Čo budete potrebovať:

  • 1 lyžička mletej kávy
  • 1 lyžička hustého bieleho jogurtu
  • 1 lyžička medu

 

Ako to funguje:

Táto domáca maska na tvár dokonale vspruží a vyhladí pleť. Antioxidanty v mede a jogurte bojujú proti príznakom starnutia pokožky, spevňujú ju a vyhladzujú vrásky. Med má na pokožku ochranné a výrazne vyživujúce účinky. Mix ingrediencií naneste na pleť a nechajte pôsobiť po dobu 15tich minút. Pokožka pleti môže byť po kávovej maske citlivá, preto odstraňujte túto masku opatrne a jemne.

Hustý jogurt či kyslá smotana patria medzi rokmi overené babské recepty na spálenú pokožku. Mliečny proteín býva súčasťou regeneračných či liftingových krémov, vďaka jeho schopnosti urýchľovať hojenie pokožky a vyhladzovať ju. Kyselina mliečna v jogurte zasa pomáha redukovať tvorbu akné.

Vedeli ste, že káva -  Je veľmi bohatá na živiny, preto sa táto kombinácia pre vašu pokožku perfektne hodí. Tiež znižuje hromadenie krvi pod očami. Očné krémy s obsahom kofeínu vedia výrazne zoslabiť tmavé kruhy pod očami.

 

Najlepšia domáca maska na tvár: v hlavnej roli MED

Med je pre svoje výnimočné účinky veľmi obľúbenou prísadou aj v kozmetike. V prvom rade má silné antibakteriálne účinky a v neposlednom rade pokožku bohato vyživuje. Na rozdiel od niektorých olejov pôsobí hydratačne bez riskovania upchatých pórov. Na mastnú pokožku je výborný aj preto, že absorbuje prebytočný maz a stabilizuje jeho tvorbu.

 

Domáca maska na tvár med

 

Čo budete potrebovať:

  • 1 lyžica medu
  • 1 lyžica varených ovsených vločiek
  • 1 mletá škorica

 

Ako to funguje:

Všetky zložky v tejto domácej maske majú silné protizápalové vlastnosti, vyhladzujú línie vrások, upokojujú pokožku a hydratujú. Maska na tvár z medu a škorice  môže spôsobiť menšie podráždenie pokožky, čo je bežné. Pred použitím ju vyskúšajte, napríklad na dlaň. Ak koža bude svrbieť alebo sa začervená, nenanášajte masku na pleť.

Vedeli ste že, med -  Med prirodzene upokojuje a má liečivé a vyživujúce vlastnosti (tradične sa používal na rany a na podporu hojenia). Vďaka tomu eliminuje jazvy po akné alebo fľaky na tvári. Má antibakteriálne vlastnosti, zbavuje pleť nečistôt a baktérií a je ideálny na prevenciu a liečbu akné.

 

Zistite, prečo sa MED oplatí používať na tvár!

 

Domáca pleťová maska proti vyrážkam a akné: v hlavnej roli MATCHA

Matcha sa predáva v podobe zeleného prášku, takže na tvorbu pleťovej masky je ideálny. Matcha čaj má antibakteriálne a protizápalové účinky, ktoré pomáhajú pri aknóznej pleti. Rovnako zlepšuje pružnosť pokožky a preto je skvelou voľbou pre jej omladenie.

 

Maska na tvár MATCHA

 

Čo budete potrebovať:

  • 1 lyžička matcha zeleného čaju
  • 1 lyžica varených ovsených vločiek
  • 1 lyžička medu

 

Ako to funguje:

V malej miske zmiešajte všetky suroviny až kým vám zo zmesi nevznikne zelená pasta. Naneste ju na tvár a nechajte pôsobiť maximálne 15 minút. Maska by mala úplne zaschnúť, tvár potom poriadne umyte. Ovsené vločky upokoja pleť so zápalmi, vyrážkami a akné, zmierňujú začervenanie a svrbenie. Antiseptický med zničí všetky baktérie na povrchu pokožky.

Vedeli ste, že matcha -  Matcha sa radí medzi superpotraviny vďaka výrazným antioxidačným vlastnostiam. Čistí póry a urýchľuje hojenie akné. Obsahuje aj látky, ktoré pleť chránia pred UVA a UVB žiarením.


Ak si ani po prečítaní týchto receptov netrúfate na namiešanie vlastnej, DIY pleťovej masky, nezúfajte. Odporúčame siahnuť po kvalitných maskách napríklad renomovaných kórejských výrobcov. :)

 

Autor: Lenka Jančulová


Ďalší článok