RÝCHLE DORUČENIE OBJEDNÁVKY
Darček ku každej objednávke nad 25 EUR
Mail
info@glowup.sk

Píšte kedykoľvek

Domov / Blog

15 Mar 2021 | B Zemkova

Ako si namaľovať obočie? 5 rýchlych a jednoduchých krokov!

Ako si namaľovať obočie? 5 rýchlych a jednoduchých krokov!

Existuje veľa zaručených spôsobov, ako si namaľovať obočie, ale treba si uvedomiť, že každé obočie sa od seba líši – tvarom, hustotou alebo posadením na tvári, čo znamená, že cesta k získaniu „dokonalého“ obočia bude pre každého vyzerať trochu inak.

Naučte sa s nami, ako si namaľovať obočie rýchlo a efektívne. Správne upravené obočie dokáže pozmeniť vzhľad celej tváre, dodá jej nový rozmer a upriami pozornosť na vaše oči. Pred nami je celkom 5 jednoduchých trikov, ako si namaľovať obočie, vrátane profesionálnych metód, ako si ho správne vymerať, zoznam najlepších produktov na experimentovanie a ešte oveľa viac.

 

Banner make-up

 

Matematika tváre: vymerajte si dokonalé obočie

  • Začiatok obočia 
    Držte si ceruzku pozdĺž ľubovoľnej nosnej dierky a nasmerujte ju priamo k hornej línii vlasov - tu by malo začínať vaše obočie.
  • Koniec obočia 
    Teraz ceruzku chyťte diagonálne proti jednej z nosných dierok a nasmerujte ju k vonkajšiemu rohu oka - to je približne miesto, kde by vaše obočie malo končiť.
  • Oblúk obočia
    Pokiaľ ide o uhlový oblúk, umiestnite ceruzku opäť vedľa nosovej dierky v približne 45-stupňovom uhle, ceruzka by mala prechádzať jemne okolo zrenice a oblúk by mal byť v bode, kde vám ceruzka zasiahne obočie.

 

Profesionálne tipy a triky, ako obočie ešte viac zdokonaliť!

 

Návod, ako namalovať obočie

TIP: Toto sú tri nosné body, ktoré je nutné vedieť pri dokresľovaní obočia a jeho následnej úprave. V prípade, že nemáte žiadne chĺpky, obočie sa dá vymerať aj podľa štruktúry tvárovej kosti.

 

Nevytrhávajte to, čo nemusíte

Aj, keď tento krok priamo nezahŕňa líčenie obočia, myslíme si, že je potrebné ho tu uviesť. 

Áno, pinzeta je vynikajúci nástroj na to, ako sa zbaviť nadbytočných chĺpkov, mimo línie obočia, ale nie je to najlepšia voľba pri jeho tvarovaní.

 

Jedným z najjednoduchších spôsobov, ako získať dokonalé obočie, je nechať ho na pokoji! 

 

V prípade, že si začneme vytrhávať aj chĺpky v prirodzenej línii obočia, spôsobujeme viac škody ako úžitku. Vznikajú prázdne miesta, asymetria a neskôr doslova zúfame, ako maľovať obočie po už napáchaných škodách...

 

úprava obočia

 

TIP: Ak sa vám zdá, že máte chĺpky na niektorých miestach príliš dlhé, jednoducho si ich zastrihnite manikúrovými nožničkami do požadovaného tvaru a uvidíte, že dokonalé obočie už nie je nedosiahnuteľné.

 

Banner, čistěnie

 

Postup, ako si namaľovať obočie v piatich jednoduchých krokoch:

  1. Potom, ako sme si za pomoci ceruzky určili približný tvar, správne vyzerajúceho obočia, zastrihli sme dlhšie vlásky a pinzetou vytrhali všetky chĺpky rastúce mimo línie obočia, môžeme začať s bežnou úpravou.
     
  2. Začnite jemným orámovaním obočia, najlepšie tieňom alebo ceruzkou. Tesne pod obočím nakreslite jemnú čiaru, ktorá bude tvar obočia viesť. Odporúčame použiť šikmý plochý štetec. 
     
  3. Následne si vyberte produkt, ktorým obočie chcete vyplniť. Odtieň ceruzky, tieňa, pomády alebo gélu na obočie, by mal farebne pôsobiť, čo najprirodzenejšie k vašej pôvodnej farbe vlasov. Jemne chĺpok po chĺpku vykresľujte štruktúru obočia. 
     
  4. Aby sme dosiahli výrazné, dokonalé obočie, nanesieme tesne popod aj ponad obočie malé množstvo korektoru a zablendujem, prípadne svetlý matný tieň, to dodá obočiu potrebnú definíciu.
     
  5. V poslednom kroku obočie dôkladne zafixujte dlhotrvácnym gélom a dokonalé obočie je na svete! Maľovanie obočia môže byť zábava, nebojte sa experimentovať a kombinovať produkty, avšak, nezabúdajte, že niekedy je menej viac. 

 

Trend, ktorý musíte vyskúšať! Viete prečo je laminácia obočia určená práve pre vás? 

 

Správny výber produktov je kľúčový

Ak ešte neviete, ktorý produkt vám vykúzli dokonalé obočie, odpovedzte si na pár smerodajných otázok: 

Snažíte sa obočie len jemne vyplniť a pridať mu chýbajúcu definíciu? 

  • Siahnite po dlhotrvácnych produktoch akými sú pomáda na obočie alebo vodeodolný gél, tie by mali bez problémov naplniť aj vysoké očakávania a ich aplikácia je nenáročná. 
  • Neviete, ako používať gél na obočie? Gél na obočie dokonale upraví, zafarbí a zafixuje nepoddajné chĺpky.

Potrebujete len vyčesať a zafixovať nepoddajné chĺpky? 

  • Vyskúšajte skvelé riasenky na obočie alebo fixačné mydlo na obočie od značky Revolution, ktorým ľahko vyčešte chĺpky do požadovaného tvaru a dosiahnete dokonalé obočie.
  • Viete, ako si spraviť obočie, ktoré vydrží celý deň? Mydlo na obočie tzv. Soap styler je navrhnutý, tak, aby vám pomohol vyčesať a definovať obočie ako od profesionála.

Nie ste si istá, čo vaše obočie potrebuje? 

  • Maľovanie obočia môže byť zábava, nebojte sa experimentovať a skúste produkty kombinovať. V prípade, že uprednostňujete prirodzenejsi vzhľad obočia skúste ho vyplniť tieňom na obočie a jemne ho orámujte ceruzkou.

 

Kozmeticke produkty

TIP: Farebne prispôsobte odtieň obočia ku korienkom vlasov. Pri výbere odtieňa sa inšpirujte korienkami vlasov, najmä v prípade, že vlasy sú po dĺžkach odfarbené, to vám zabezpečí najprirodzenejší výsledok.

 

Autor: Lenka Jančulová


Ďalší článok