RÝCHLE DORUČENIE OBJEDNÁVKY
Darček ku každej objednávke nad 25 EUR
Mail
info@glowup.sk

Píšte kedykoľvek

Domov / Blog

10 Jul 2020 | Nikola Chnúriková

Ako sa správne starať o pleť: krok za krokom

Ako sa správne starať o pleť: krok za krokom

Ak ešte neviete, ako na krásnu pleť, my vám poradíme. Voda a krém na tvár naozaj nestačia, aby ste mali peknú a zdravú pleť. Poďme sa pozrieť, čo by vo vašej dennej rutine nemalo chýbať a ako sa správne starať o pleť s vráskami alebo akné.


Pred samotným nastavením správnej dennej starostlivosti o pleť je dobrá diagnostika typu pleti. Zistite, do ktorej kategórie patríte, v našom článku tu.  

Pleť rozdeľujeme na 3 základné kategórie: 

  • mastná pleť –⁠ najčastejšie je to pleť s akné/vyrážkami,

  • suchá pleť –⁠ najčastejšie pleť s vráskami, do tejto kategórie tiež spadá zrelá pleť, pleť so šupinkami, 

  • zmiešaný typ pleti –⁠ pleť so suchými a mastnými miestami.

 

Ako sa správne starať o pleť vo večernej rutine?

 

Odličovanie

V prvom kroku je dôležité dôkladne odlíčiť pleť a zbaviť sa tak make-upu. Pre normálnu, jemne suchú a zmiešanú pleť je dobré používať odličovacie mlieko. Ak trpíte veľmi suchou alebo citlivou pleťou, odporúčame siahnuť po odličovacom oleji. Pre mastný typ pleti je skvelá odličovacia voda, ktorá pokožku zbaví aj vodeodolného make-upu.

 

Banner: Starostlivosť o pleť

 

Čistenie pleti

Pre dočistenie pleti je skvelá pleťová voda. Tento krok je veľmi dôležitý hlavne pre mastnú pokožku. V nej sa usadzujú nečistoty častejšie a môže tak vzniknúť nežiadúce akné. Skvelym produktom je aj čistiaci gél alebo pena. 

Podľa potreby si doprajte 1 až 2 krát za týždeň peeling na tvár, ktorým sa zbavíte odumretých buniek. Opäť to závisí na typu pleti. Ak máte aknóznu, citlivú a suchú pleť, doprajte si enzymatický peeling (neobsahuje dráždivé čiastočky). Ak máte zmiešaný alebo mastný typ pleti, siahnite po mechanickom peelingu –⁠ vďaka nemu sa zbavíte šupiniek na pleti. Peelingom odhalíte novú pleť a následne sa lepšie vstrebávajú séra a krémy. 

 

Tonizácia pleti

Veľmi dôležitým krokom je tonikum, ktoré je základom hydratácie. Zjemní pokožku a pripraví ju na ďalšie kroky.

 

 

Maska na tvár pre intenzívnu starostlivosť

Doprajte svojej pokožke raz týždenne masku na tvár. Suchá pleť ocení hydratačnú masku a mastná pleť zase čistiacu, ktorá vás navyše zbaví prebytočného mazu. Na trhu je tiež nespočet rozjasňujúcich masiek pre mdlu pokožku. Stačí si len vybrať z našej širokej ponuky masiek na pleť.

 

Výživa a hydratácia pleti

Pokiaľ už ste vlastníčkou zrelej pleti, nemalo by u vás chýbať pleťové sérum. Po aplikácií je pleť dokonale vyživená. Najobľúbenejšie je sérum s kyselinou hyaluronovou, pretože ide o typ séra určený pre takmer každý typ pleti. U nás na GLOWUP nájdete širokú ponuku sér s vitamínom C či s obsahom niacinamidu (vitamínu B3 na póry). Pri pravidelnom používaní zaručene vidieť výsledky na pohľad! 

Nezabudnite, že správna aplikácia pleťového séra je vždy po všetkých krokoch spomenutých vyššie. Ak používate viac sér, odporúčame začať vodovou konzistenciou, gélovou alebo krémovou a poslednou olejovou. V tomto poradí sa rôzne formy sér najlepšie vstrebávajú.


Teraz prichádza na rad už len krém na tvár, ktorý pleť hydratuje. Suchá pokožka môže jednoznačne siahnuť aj po oleji a mastná pokožka zase po kréme gélovej konzistencie. Pre upokojenie citlivej pleti zvoľte krémy s obsahom aloe vera alebo ružovej vody.

 

Banner: Oleje

 

Nezabúdajte na hydratáciu v okolí očí

Dôležitá, no veľmi podceňovaná kategória –⁠ starostlivosť o očné okolie. Počas noci prebiehajú v tele najväčšie látkové výmeny, a preto vyživujte každú partiu pleti zvlášť. Vyskúšajte séra na očné okolie alebo vyživujúce krémy na oči. Predídu tvorbe vrások v okolí očí alebo je zmierni, prípadne vás zbaví nežiaducich kruhov a vačkov pod očami.

Takéto špeciálne produkty pre starostlivosť nájdete v značke Revolution Skincare. Myslíme si, že večerná rutina by mala byť naozaj veľmi dôkladná. Pleť sa vám ráno po prebudení odvďačí...veď uvidíte!

 

 

Ako sa správne starať o pleť v rannej rutine?

 

Čistenie pleti

Vyššie sme písali, že počas noci prebiehajú v tele, a samozrejme aj na pokožke, najväčšie látkove výmeny. Počas noci sa taktiež zvykneme potiť a z nášho vankúša sa do pleti chtiac nechtiac dostávajú baktérie a prach. Z tohto dôvodu je nutné ráno dôkladne čistiť pleť.

V prvom kroku bude naozaj veľmi príjemný okamžitý kontakt s vodou. Vyskúšajte odličovacie peny alebo gély.

Vedeli ste, že v kórejskej rutine ženy tento proces opakujú 2×? Prvé čistenie zbaví nečistôt a to druhé rozjasňuje pokožku. Vyskúšajte tip od kórejek, žien s najčistejšou pleťou :-)

 

Rozjasnenie pleti

Zo všetkých krokov, ktoré tu boli spomenuté, je sérum najintenzívnejší a najdlhšie pôsobiaci. Je to dokonalý produkt aj vo večernej aj v dennej rutine. Zatiaľ čo vo večerných hodinách používame sérum s obsahom vitamínu A, ktoré je citlivé na slnečné lúče, vitamín C používame počas dňa. Vitamín C je veľmi silný antioxidant a dokáže s pleťou naozaj robiť zázraky. Vaša pokožka je po ňom rozjasnená a zjednotená. Navyše bojuje s vráskami a podporuje regeneračné procesy. 

 

Ochrana pleti a hydratácia pred nanesením make-upu

V lete nesmie chýbať kvalitný krém s SPF. To však neznamená, že v zime slnko nesvieti, preto si môžete dovoliť používať krém s SPF aj počas chladného obdobia, hlavne na horách počas lyžovačky.

Hydratačné krémy sú perfektným podkladom pre dokonalý make-up. Nezabúdajte, že len na hydratovanej pokožke bude líčenie vyzerať dobre. Denné krémy voľte ľahšie. Nemali by obsahovať oleje, ktoré môžu byť počas dňa pre pleť príliš ťažké. Nemali by tiež veľmi premasťovať pokožku, ak práve plánujete aplikovať aj make-up. 

Ak by sme na pleť nenaniesli krém, počas dňa by ste na líčení objavili fľaky. No a vy ste v domnení, že ide len o ďalší nekvalitný make-up. Prehodnoťte teda správnu hydratáciu pred tým, než sa zbavíte drahého make-upu.

 

Banner: Kremy na tvar

 

Jedným z ďalších mýtusov je, že krém môžete nahradiť podkladovou bázou. OMYL! Podkladová báza je len ďalším krokom v líčením, ktorý nenahrádza aplikáciu krému. Pokiaľ však nahradíte podkladovú bázu kvalitným krémom, je to oveľa lepšia voľba. Make-up nebude tvoriť fľaky, pretože pleť bude dostatočne vyživená. Niektoré krémy majú konzistenciu, ktorá na pleti zanecháva jemný „film“ vypĺňajúci póry a linky. Sú to väčšinou gélové konzistencie krémov, ktoré sa správajú podobne ako podkladové bázy –⁠ vyhladia vám pleť.

 

 

Nezabúdajte na oči a pery

Ako bolo spomenuté vo večernej rutine, je veľmi dôležité používať očný krém. Preto si ho doprajte aj počas dňa. Očné okolie bude rozjasnené a už nemusíte použiť toľko korektoru.

Už sme skoro na konci našej skrášľujúcej rutiny. K dokonalosti chýba už len kvalitný balzam na pery, aby rúže počas dňa vyzerali fantasticky. Raz za týždeň si doprajte aj peeling na pery, vďaka ktorému sa zbavíte odumretých buniek. Pery budú po ňom hladké, vláčne a matné rúže budú vyzerať dokonale. 

 


Tak čo dievčatá, pomohli sme vám? Veríme, že každá si u nás na GLOWUP vyberiete produkt, ktorý bude vyhovovať presne vašim potrebám. Neustále sortiment rozširujeme a plníme ho produktami, ktoré menia vašu pleť k lepšiemu. Pokiaľ budete dbať na svoju starostlivosť ráno aj večer, váš make-up bude trvácnejší, bude lepšie vyzerať a v niektorých prípadoch ho už nebudete ani toľko potrebovať. Nebudete mať čo zakrývať :-) 

 


Ďalší článok