RÝCHLE DORUČENIE OBJEDNÁVKY
Darček ku každej objednávke nad 25 EUR
Mail
info@glowup.sk

Píšte kedykoľvek

Domov / Blog

30 Apr 2020 | Nikola Nečedová

Ako sa zbaviť kruhov pod očami? 7 rýchlych a jednoduchých spôsobov

Ako sa zbaviť kruhov pod očami? 7 rýchlych a jednoduchých spôsobov

Už vás nebaví vyzerať tak unavene? Poznáme to všetci: nafúknuté oči, tmavé očné kruhy a pololesklé, nezdravo vyzerajúce očné okolie. Niekedy sa zdá, že sme navždy prekliaty a svieži vzhľad skrátka nikdy nedosiahneme – dokonca ani po veľkom nočnom odpočinku. Ak chcete zistiť, ako na odstránenie kruhov pod očami, môžeme vám pomôcť. Či už ste mierne zvedaví, alebo zúfalo dúfate, že obnovíte svoju pleťovú vitalitu, sme tu, aby sme prediskutovali príčiny tmavých kruhov pod očami a ukázali vám riešenie.

Odstránenie kruhov pod očami niekedy nie je vôbec ľahké, ale s našimi trikmi sa ich zbavíte v priebehu pár týždňov!

 

Tmavé kruhy pod očami – príčiny

  1. Nedostatok spánku môže spôsobiť, že vaša pokožka sa bude javiť bledá, čo umožňuje presvitanie tmavých tkanív a krvných ciev pod kožou. K tomu sa ešte môžu objaviť aj tiene z nafúknutých viečok.
     
  2. Zlý jedálniček môže byť ďalším dôvodom, prečo vás trápia tmavé kruhy pod očami. Vitamíny a minerály sú kľúčové pre zdravie pleti, a pokiaľ ich nemáte v strave dostatok, okolie očí je jedno z prvých miest, kde sa to prejaví. Pokiaľ teda premýšľate, ako odstrániť kruhy pod očami, skúste do jedálnička zaradiť viac vitamínu C, železa a zinku.
     
  3. Rodinná história tiež zohráva úlohu pri vývoji tmavých kruhov pod vašimi očami. Môže to byť zdedená záležitosť, ktorá sa prejavuje už v detstve, a môže sa zhoršovať s vekom, alebo pomaly miznúť. Predispozície k zdravotným problémom, ako je napríklad ochorenie štítnej žľazy, môžu mať tiež za následok tmavé kruhy pod vašimi očami.
     
  4. Prirodzené starnutie je ďalšou častou príčinou tmavých kruhov pod očami. Ako starnete, vaša pokožka sa stáva tenšou. Strácate tiež tuk a kolagén potrebný na udržanie pružnosti pokožky. Keď k tomu dôjde, tmavé krvné cievy pod kožou sa stanú viditeľnými a spôsobia stmavnutie oblasti pod očami.
     
  5. Nadmerné vystavenie slnku môže spôsobiť, že vaše telo vytvorí prebytok melanínu, pigmentu, ktorý dodáva vašej pokožke farbu. Príliš veľa slnka – najmä pre vaše oči – môže vyvolať stmavnutie pigmentácie v okolitej pokožke.
     
  6. Alergické reakcie a suchosť očí môže byť taktiež príčinou tmavých kruhov. Keď máte alergickú reakciu, vaše telo uvoľňuje histamíny ako reakciu na škodlivé baktérie. Histamíny okrem toho, že spôsobujú nepríjemné príznaky – vrátane svrbenia, začervenania a nafúknutých očí  – spôsobujú tiež rozšírenie a zviditeľnenie vašich krvných ciev.

    Alergie môžu tiež zvýšiť vaše nutkanie poškriabať svrbivú pokožku okolo očí. To môže zhoršiť vaše príznaky a spôsobiť zápal, opuch a poškodenie krvných ciev. Odstránenie kruhov pod očami môže byť potom oveľa namáhavejšie.

 

TIP: Pitný režim je tiež veľmi dôležitý pre boj s kruhmi pod očami. Viac sa dočítate v článku Pitný režim: Kľúč k správnej hydratácii pleti.

 

Čo na kruhy pod očami?

 

Vedeli ste, že tmavé kruhy môžu naznačovať aj nedostatočné fungovanie obličiek? Pokiaľ sa ich dlhodobo nemôžete zbaviť, dajte si obličky vyšetriť a nechajte si zmerať cholesterol.

 

Jednoduché odstránenie kruhov pod očami

Domáce prostriedky môžu pomôcť liečiť tmavé kruhy. Udržiavanie zdravého životného štýlu s kvalitným spánkom, vyváženou stravou a správnou hydratáciou môže pomôcť zabrániť vzniku kruhov pod očami.

 

Čo na kruhy pod očami?

 

Prírodné lieky na tmavé oči

  • Avokádo: Umiestnenie plátkov zrelého avokáda na kruhy pod očami môže pomôcť doslova zosvetliť tiene. Môžete tiež pripraviť pastu z mletých mandlí a mlieka.
     
  • Uhorka: Kyselina askorbová a kyselina kávová v uhorkách redukujú nadbytočné tekutiny a ich zosvetľujúci účinok zlepší kruhy okolo očí. Umiestnite jedno koliesko na každé oko a chvíľu oddychujte – je to dobré pre pokožku aj myseľ!
     
  • Zemiaky: Obsahujú enzýmy, vitamín C a škrob, ktorý vyživuje oblasť očí. Studený zemiak tiež redukuje zapálené krvné cievy, zatiaľ čo jeho bieliaci účinok pôsobí na tmavé kruhy pod očami.

Tip: Potrebujete rýchle odstránenie kruhov pod očami bez toho, aby ste si na tvár dávali potraviny? Pamätajte, že dobrý korektor dokáže robiť zázraky.

Maska na kruhy pod očami.

 

Ktorá maska na kruhy pod očami bude pre vás tá pravá?

 

Ananásová maska s kurkumou

Ďalší účinný domáci liek na očné vaky a tmavé kruhy je možné pripraviť pomocou prírodných prísad pre očnú starostlivosť, ako je kurkuma a ananásová šťava. Zmiešajte tieto ingrediencie a masku aplikujte každý deň počas 30 minút pod očami po dobu dvoch týždňov. Je to jednoduchá maska, ale s najpriaznivejšími výsledkami.

Mandľová maska na kruhy pod očami

Mandľový olej pôsobí ako hydratácia pokožky. Pomáha odstraňovať tmavé kruhy a minimalizuje výskyt vrások. Kombinácia mandľového oleja spolu s medom aplikovaným každú noc môže zabrániť tvorbe tmavých kruhov a očných vačkov.

Mliečna maska so sódou

Mlieko sa môže osvedčiť pri namáhaných očiach. Na jeho prípravu zmiešajte 4 polievkové lyžice čerstvého plnotučného mlieka a 2 polievkové lyžice jedlej sódy. Dobre premiešajte, aby ste dosiahli hladkú zmes krémovej konzistencie. Vložte ju do chladničky a okolo očí naneste schladenú masku. Nechajte pôsobiť 20–25 minút a vypláchnite ho studenou vodou. Vaše oči sa budú cítiť oživené a zdravé v každom momente.

Kokosová maska na kruhy pod očami

Kokosový olej je najúčinnejší a najvýhodnejší pri odstraňovaní tmavých kruhov alebo ťažkých vačkov pod očami. Jednoducho vmasírujte niekoľko kvapiek pod oči, aby ste sa zbavili tmavých kruhov. Možno to budete musieť urobiť každý deň, aby ste dosiahli rýchlejšie výsledky.

Nechce sa vám tráviť čas v kuchyni prípravou domácich masiek? Objednajte si kvalitnú očnú starostlivosť z nášho e-shopu a zatočte s kruhmi rýchlo a jednoducho.

Oči sú bránou do duše, preto dbajte na správnu starostlivosť!


Ďalší článok